Vijeće stranih investitora BiH (VSI) održalo 8. Generalnu skupštinu u Sarajevu, Branimir Muidža jednoglasno izabran za predsjednika

14. Februara 2019by ficba

Vijeće stranih investitora BiH (VSI) održalo je u 8. Generalnu skupštinu za 2019. godinu.

Na Generalnoj skupštini okupili su se članovi VSI koji su pored usvajanja internih izvještaja za 2018. godinu raspravljali o narednim aktivnostima za tekuću godinu, te izabrali Predsjednika Udruženja kao i nove članove Upravnog odbora.

Za Predsjednika Upravnog odbora, jednoglasnom odlukom, ponovno je izabran Branimir Muidža, višegodišnji predsjednik VSI, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj / Heidelberg Cement Group. Pored Branimira Muidže slijedeći članovi su izabrani u novi saziv Upravnog odbora:

ˆ’ Bojana Škrobić Omerović, Networks
ˆ’ Edin Hrnjica, ProCredit bank;
ˆ’ Ian Brown, EBRD;
ˆ’ Karlheinz Dobnigg, Raiffeisen bank,
ˆ’ Jasmina Lopičić, M:tel;
ˆ’ Mehta Nikhil, ArcelorMittal Zenica;
ˆ’ Damir Ferović, Zeraa Agriculture Investment & Management;
ˆ’ Mubera Brković, PWC;
ˆ’ Lana Sarajlić, Wolf Theiss;
ˆ’ Ranko Markuš, Gopa Consulting, YEP,
ˆ’ Nicholas Penny, Banjalučka pivara;
ˆ’ Stevan Dimitrijević, Dimitrijević & Partners
ˆ’ Valentin Ilievski, Messer BH Gas
ˆ’ Stjepan Kumrić, Fabrika Cementa Lukavac

Za potpredsjednike Udruženja imenovani su Bojana Škrobić Omerović i Ian Brown.

“Izuzetno sam zadovoljan odzivom svih članica i njihovim doprinosom radu Udruženja, a činjenica da smo povećali broj članova za više od 50% u protekle 3 godine ukazuje da su i članice prepoznale kvalitetu i važnost VSI/FIC-a i potrebu udruživanja kako bi zajedno poticali i kreirali povoljniji ambijent poslovanja u BiH. Vijeće se u proteklih 12 godina etabliralo kao pouzdan partner vlastima i oslonac opredjeljen da svojim aktivnostima, preporukama, prijedlozima, dobrim praksama i otvorenim dijalogom dovede do iznalaženja najboljih rješenja kako bismo unaprijedili poslovni ambijent u BiH. Naši inputi su itekako dobar putokaz, orijentir kako da na bolji i kvalitetniji način uredimo ekonomiju a time i društvo.
Naše kompanije članice, VSI, su najbolji mogući diplomatski ambasadori Bosne i Hercegovine čiji pozitivni primjeri uspješnog poslovanja mogu biti magnet za druge ozbiljne investitore. U ovoj godini promovisaćemo novo izdanje Bijele knjige sa fokusom na izmjene zakonodavstva i usvajanje preporuka koje bi trebale rezultirati Improving the Business Environment in BiH nižim opterećenjima na rad i investicije, uklanjanju administrativnih barijera i povećanjem stranih direktnih ulaganja. €ť

****

Osnovano 2006. godine, kao neprofitno udruženje, Vijeće stranih investitora BiH ima za cilj da djeluje kao jedinstven glas kako stranih tako i domaćih investitora u Bosni i Hercegovini, te nastoji promovirati poslovno orijentisane inicijative i pružiti praktičnu podršku svim investitorima kako bi poboljšali poslovno okruženje u zemlji. Članovi VSI-a do sada su investirali više od 9 milijardi eura u BiH i zapošljavaju više od 20 hiljada radnika.
Galeriju slika možete pogledati ovdje.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital