Četvrti Sarajevski Dani Arbitraže

17. Oktobra 2018by ficba

Udruženje ARBITRI organizuje četvrtu godišnju arbitražnu konferenciju koja će se održati 24. oktobra 2018. godine u Hotelu Europa u Sarajevu (Vladislava Škarića 5, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina). Radi se o tradicionalnom projektu Udruženja koji za cilj ima promociju arbitraže među pravnom i poslovnom zajednicom u Bosni i Hercegovini (BiH) i pružanje platforme za povezivanje praktičara iz BiH, regije i šire.

Sa četiri međunarodne investicione arbitraže čija se vrijednost procjenjuje na 1,5 milijardi KM, arbitraža postaje sve relevantnija tema u javnom diskursu BiH. Kao novi, arbitražni forum, BiH se susreće sa potrebom da adekvatno uskladi svoje postojeće kapacitete i okvire sa razvijenim, sofisticiranim svjetskim arbitražnim sistemom.

Četvrti Sarajevski Dani Arbitraže, pod temom Investiciona Arbitraža u Bosni i Herzegovini – Naučene Lekcije i Put Naprijed, će okupiti iskusne stručnjake iz ove oblasti koji će odgovoriti na teme relevantne za BiH tržište. Glavni fokus ovogodišnje konferencije je investiciona arbitraža, sa naglaskom na praktične aspekte postupka, infrastrukturalne projekte, FIDIC standardne ugovore i pravni okvir BiH za investicije i koncesije. Četvrta po redu arbitražna konferencija je još jedan korak naprijed u pripremi praktičara, arbitara i drugih zainteresovanih aktera za potrebne promjene u BiH.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital