Vijeće Stranih Investitora BiH organizovalo poslovno druženje sa Premijerom Federacije BiH, Fadilom Novalićem

24. Februara 2016by ficba

Sarajevo, 24. februar 2016. godine – U sarajevskom hotelu ‘Europe” danas je održan korporativni susret članova Vijeća stranih investitora BiH i Premijera Federacije BiH, Fadila Novalića.

Na temelju potpisanog Memoranduma o razumjevanju između Vlade Federacije BiH i Vijeća stranih investitora BiH iz 2011. godine, politički akteri u Federaciji BiH odavno su se obavezali na sprovođenje reformskih procesa u oblastima koje su ključne za poboljšanje poslovnog i investicionog okruženja u zemlji. Usvajanje zvanične Reformske agende kao preduslov socio-ekonomskog razvoja zemlje i ulaska BiH u porodicu EU imao je pozitivan odjek u poslovnoj zajednici, što je današnji susret i potvrdio. Članice Vijeća stranih investitora u BiH, strane kompanije koje su dale svoje povjerenje ovoj zemlji, žele vidjeti napredak u tom smjeru, te pružiti svu stručnu i tehničku pomoć vlastima u realizaciji ciljeva agende i reformskih aktivnosti. Zbog toga je bitno da procesi donošenja odluka i usvajanje odgovarajuće legislative bude još učinkovitiji i transparentniji.

U prisustvu mnogobrojnih visokorangiranih gostiju iz privrednog, diplomatskog, političkog i javnog života BiH, predsjednik Vijeća stranih investitora BiH i generalni direktor Heidelberg Cement Group za BiH, Branimir Muidža, predstavio je ovom prilikom najznačajnije rezultate istraživanja koje je Vijeće stranih investitora BiH u prošloj godini provelo među svojim članicama.

Prisutnim gostima također su se Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, te ambasador SR Njemačke u BiH, NJ.E. Christian Hellbach.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital