Ministar Muharem Šabić i direktorica Vijeća stranih investitora Sanja Miovčić razgovarali o organizovanju “Međunarodnog poslovnog foruma 2016”

15. Marta 2016by ficba

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić razgovarao je danas sa izvršnom direktoricom Vijeća stranih investitora (VSI) Sanjom Miovčić o saradnji u organizovanju “Međunarodnog poslovnog foruma 2016 €ť koji će se održati sredinom septembra 2016. godine u Sarajevu.

Kako je navela Miovčić, Vijeće stranih investitora zastupa interese stranih kompanija u Bosni i Hercegovini (BiH), a misija mu je zagovaranje uslova za poboljšanje poslovanja u BiH sa ciljem postizanja daljeg ekonomskog razvoja i općeg prosperiteta građana Bosne i Hercegovine. ‘Vijeće aktivno sarađuje sa vlastima BiH i drugim relevantnim partnerima u sprovođenju zakonskih reformi i prevazilaženju prepreka sa kojima se suočavaju strani investitori i privrednici u zemlji te okuplja preko 45 međunarodnih i regionalnih kompanija iz različitih sektora. Do danas su članice ovog vijeća investirale više od devet milijardi KM i zapošljavaju više od 13 hiljada građana BiH €ť, istakla je ovom prilikom Sanja Miovčić.

Ministar Šabić je naglasio da “Međunarodni poslovni forum 2016. €ť ima za cilj predstaviti projekte, mogućnosti za razvoj poslovanja i investiranje u Kanton Sarajevo a čime bi se ohrabrile nove poslovne inicijative i promovisao region, te dala podrška razvoju domaćih i stranih ulaganja. Učesnici Foruma će biti predstavnici stranih i domaćih kompanija, istaknute osobe političkog i privrednog života BiH i regije.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital