‘Jahorina ekonomski forum 2016’ – Suradnja između zemalja od ključnog značaja za razvoj

20. Aprila 2016by ficba

Predstavnici Vijeća stranih investitora prisustvovali su dvodnevnoj konferenciji “Jahorina ekonomski forum 2016” koji je okupio 300 stručnjaka savremene ekonomije, domaćih privrednika, stranih investitora i predstavnika najvećih privreda u svijetu, uključujući 60 eminentnih panelista.

Forum je započeo rad u hotelu “Termag” diskusijom na plenarnoj sjednici “Multipolarni svijet i ekonomija – pozicija zemalja zapadnog Balkana” u kojoj o položaju, poziciji i novim zahtjevima pred ekonomijama regiona i političarima razgovaraju ekonomisti i političari, među kojima je predsjednik Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov i šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunar Vigemark.


photo: zipaphoto.net

Član Upravnog odbora VSI, g-din Valentin Ilievski, direktor Messer BH Gas d.o.o. & Messer Tehnoplin d.o.o., učestvovao je na panel diskusiji na temu ,,Makroekonomske politike – više ili manje države?” dajući osvrt na aktivnosti i reforme neophodne za privlačenje stranih investitora kao i mjere za poboljšanje ekonomske stabilnosti zemlje. Forum je održan u organizaciji Udruženja ekonomista Republike Srpske ,,SVOT” pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital