Adresa:Fra Anđela Zvizdovića br. 1, 71 000 Sarajevo
Telefon:+387 33 295 880
Email:info@fic.ba

Vijesti‘Jahorina ekonomski forum 2016’ – Suradnja između zemalja od ključnog značaja za razvoj

20. Aprila 2016.by ficba
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/04/malajah-1.jpg

Predstavnici Vijeća stranih investitora prisustvovali su dvodnevnoj konferenciji “Jahorina ekonomski forum 2016” koji je okupio 300 stručnjaka savremene ekonomije, domaćih privrednika, stranih investitora i predstavnika najvećih privreda u svijetu, uključujući 60 eminentnih panelista.

Forum je započeo rad u hotelu “Termag” diskusijom na plenarnoj sjednici “Multipolarni svijet i ekonomija – pozicija zemalja zapadnog Balkana” u kojoj o položaju, poziciji i novim zahtjevima pred ekonomijama regiona i političarima razgovaraju ekonomisti i političari, među kojima je predsjednik Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov i šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunar Vigemark.


photo: zipaphoto.net

Član Upravnog odbora VSI, g-din Valentin Ilievski, direktor Messer BH Gas d.o.o. & Messer Tehnoplin d.o.o., učestvovao je na panel diskusiji na temu ,,Makroekonomske politike – više ili manje države?” dajući osvrt na aktivnosti i reforme neophodne za privlačenje stranih investitora kao i mjere za poboljšanje ekonomske stabilnosti zemlje. Forum je održan u organizaciji Udruženja ekonomista Republike Srpske ,,SVOT” pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital