Tvornica cementa Kakanj ugostila austrijske privrednike

21. Aprila 2016by ficba

U četvrtak, 21. aprila 2016. godine, predstavnici austrijskih kompanija koje je predvodio Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH, posjetili su Tvornicu cementa Kakanj.

Tom prilikom Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja, predstavio je sve glavne poslovne aktivnosti koje je Tvornica cementa Kakanj poduzela od privatizacije do danas. ‘Tvornica cementa Kakanj dio je prestižne njemačke grupacije HeidelbergCement koja je veoma ozbiljno pristupila svakom segmentu poslovanja u BiH, posebno procesu investiranja u zaštitu okoliša. Sve svoje obaveze ispunjavamo prema svim našim partnerima, radnicima i institucijama. Veoma smo ponosni na naša dostignuća na polju zaštite okoliša. Danas je očigledno da je kakanjska cementara najbolji primjer društveno odgovornog poslovanja u BiH,” rekao je Neimarlija tokom prezentiranja HeidelbergCement grupe u svijetu, regionu i BiH. ‘Bosna i Hercegovina ima velike mogućnosti za investiranje, a mi smo primjer da se investiranje u BiH isplati i da je kroz dugoročno planiranje moguće ostvariti veoma dobre rezultate,” dodao je Neimarlija.

Sigmund Nemeti se zahvalio Upravi Tvornice cementa Kakanj što je austrijskim privrednicima omogućila da se detaljno upoznaju sa ovom pozitivnom stranom Kaknja i Bosne i Hercegovine: ‘Veoma mi je drago što predstavnicima kompanija koje dolaze iz Austrije možemo pokazati veoma pozitivne primjere poslovanja u BiH. Tvornica cementa Kakanj je primjer dobre privatizacije, dobrog poslovanja, i dobrog poslovnog partnera uopšte” rekao je Nemeti. Tokom obilaska postrojenja predstavnici kompanija su imali priliku vidjeti konkretne rezultate dugogodišnjeg investiranja te dobiti praktične odgovore na pitanja koja su se odnosila na proces implementacije investiranja u Kaknju i šire.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital