Izazovi i mogućnosti ciljane globalizacije za postpandemijski svijet – Jahorina domaćin Prvog skupa Global Business Executive Retreat 2021

18. Juna 2021by ficba

Zahvaljujući inicijativi Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) i Vijeća stranih investitora/Foreign Investors Council (FIC), a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH od 1. do 4. jula 2021. godine na Jahorini će biti održan Prvi poslovni skup pod nazivom Global Business Executive Retreat 2021 sa naslovom New Era – Doing Budiness – Connecting Globally – East and West Reboot, a pod motom “Izazovi i mogućnosti ‘ciljane globalizacije’ za postpandemijski svijet”.

Novo vrijeme zahtijeva nove pristupe poslovanju, ali također nudi i nove mogućnosti stoga Global Business Executive Retreat 2021 predstavlja jedinstven događaj koji će se održati u novom formatu, čiji je cilj okupljanje predstavnika iz privatnog i javnog sektora i poslovnih ljudi iz regiona i čitavog svijeta, ali i promovisanje domaćih kompanija na drugim tržištima svijeta, te uspostavljanje novih i jačanje postojećih trgovinskih veza.

– Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, u prijatnoj atmosferi olimpijske planine Jahorina, kakvu će omogućiti predstojeća konferencija, kroz zanimljive panele na kojima će učestvovati atraktivna imena iz svijeta biznisa iz zemalja Zapadne Afrike, zemalja Zaliva, Evropske Unije, Turske, Kine, te zemalja regiona, obrađene će biti vrlo aktuelne teme, poput povezivanja regije Zapadnog Balkana sa drugim regijama u svijetu, slobodne zone, moderne tehnologije, inovacije i preduzetništvo u današnje post-pandemijsko vrijeme, kao i tema turizam danas – najavili su organizatori.

Poseban naglasak biće stavljen na teme koje privlače investitore, ali takođe promovišu i domaće kompanije kao potencijalne investitore i kooperante na drugim tržištima svijeta spremne za prihvatanje ozbiljnih investicijskih projekata i jačanje trgovinskih veza.

– Smatramo da će Global Business Executive Retreat stvoriti odličnu platformu za razmjenu najboljih poslovnih praksi, ali i za umrežavanje sa ključnim individuama sa područja Zapadnog Balkana i drugih država svijeta – kažu organizatori.

Skup će okupiti 100 učesnika iz poslovnog svijeta iz više od 20 zemalja, predstavnike privatnog i javnog sektora, te predstavnike međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Prilike za poslovne diskusije i umrežavanja biće omogućene kroz B2B sastanke te brojne zajedničke aktivnosti i druženja, poput izleta na Jahorini, te posjete Sarajevu i Parku Ravne u Visokom.

Formular za registraciju možete pronaći OVDJE, a više o programu saznajte na OVOM linku.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital