MT-KOMEX BH d.o.o.

MT-KOMEX BH d.o.o.

 

Kompanija MT-KOMEX je obeležila trideset godina od osnivanja firme. U nekadašnjoj zavarivačkoj radnji danas radi tim inženjera i instalatera na projektima izgradnje solarnih elektrana. 

Tokom tri decenije poslovanja kompanija je izgradila i isporučila opremu za više od 200 solarnih elektrana na zemlji i na krovovima, čija je ukupna instalisana snaga veća od 80 MW. Vredni radnici ovog preduzeća, 130 inženjera i instalatera, zaduženi su za uvođenje novih oblasti poslovanja na domaćem tržištu, a zaposleni u kompaniji redovno pohađaju specijalno pripremljene obuke i poseduju sve neophodne sertifikate.

Stručni tim kompanije izdvaja spremnost da klijentima u svakom trenutku pruži punu podršku u svim fazama projekta, od razvojne etape do pripreme dokumentacije za tehnički prijem i ishodovanja upotrebne dozvole, po principu „ključ u ruke“.

U kompaniji MT-KOMEX veruju da je solarna energija pravo rešenje za postizanje energetske nezavisnosti i zato vredno rade na izgradnji solarnih elektrana. Istrajni su u tome da pomognu u postizanju udela OIE od 40 odsto do 2040. godine koji je Vlada Republike Srbije odredila.

Veliki vizionar Miloš Kostić, direktor kompanije MT-KOMEX, uviđa da se o obnovljivim izvorima energije veoma malo zna, te 2010. godine osniva Centar za energetsku efikasnost i održivi razvoj (CEEFOR).Ova kompanija danas u svom timu ima stručnjake za koje nema nerešivih problema kada je reč o projektovanju solarnih elektrana.

Naredni korak u razvoju, sada već dve kompanije, je osnivanje Energetskog portala, specijalizovani onlajn portal koji prati teme energetske efikasnosti, klimatskih promena, zaštite životne sredine, mobilnosti i održivog razvoja.

Razvoj eletromobilnosti kompanije započinje 2017. godine, nakon prvih ugrađenih punjača počinje razvoj aplikacije i platforme, kako bi vozači električnih automobila na jednom mestu imali sve neophodne informacije. Iz partnerstva sa Virtom nastaje Charge&GO, prva digitalna platforma i aplikacija u našoj zemlji koja je namenjena vozačima električnih automobila.

Čelni ljudi kompanije uvideli su da svojim znanjem i iskustvom u ovoj oblasti mogu da pomognu razvoju projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini, zbog čega je u aprilu ove godine doneta odluka da se otvori preduzeće MT-KOMEX BH. Radoslav Marić, direktor MT-KOMEX BH kaže da se tržište ovog područja veoma brzo razvija i ima veliki potencijal u energetskom smislu, te su mu neophodne investicije u obnovljive izvore energije.

MT-KOMEX BH nudi kompletan paket usluga. Stručni tim kompanije radi sve, od ideje do realizacije. Obezbeđivanje svih neophodnih dozvola, rad na razvoju projekta, dobijanju svih neophodnih odobrenja, ceo projekat, kompletan administrativni deo po sistemu ključ u ruke. Ovo je jedna od retkih i jedinstvenih ponuda na području Bosne i Hercegovine.

Direktor:
Radoslav Marić
Telefon:
+387 64 402 6295
Website:
MT-KOMEX
Adresa:
Rade Radića 130, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital