LidI BH d.o.o.

LidI BH d.o.o.

 

O nama

 

Lidl je najveći evropski maloprodajni lanac prehrambenim proizvodima. Zajedno s Kauflandom, dio je SCHWARZ grupacije čije se sjedište nalazi u Njemačkoj, u gradu Neckarsulmu. Naša priča o uspjehu počinje 1973. kada je otvorena prva prodavnica u gradu Ludwigshafen, pod nazivom Lidl & Schwarz KG. Ova prodavnica, sa svega nekoliko zaposlenih i 500 proizvoda, postaje temelj buduće strategije i ekspanzije.

Lidl otvara prve prodavnice izvan Njemačke 1989. i to u Francuskoj, nakon čega nastavlja jaku ekspanziju i rast u drugim zemljama Evrope.

 

Lidl trenutno posluje u 32 zemlje na 3 kontinenta. Ima više od 200 logističkih centara širom svijeta, preko 12.000 otvorenih trgovina, te naš međunarodni tim broji preko 360.000 zaposlenika.

 

U Bosni i Hercegovini Lidl BH d.o.o. počinje s radom 8. marta 2021. Naši prvi zaposlenici započeli su mnogo pripremnih aktivnosti kako bismo uspješno otvorili vrata svojih prvih prodavnica.

 

Ključ našeg uspjeha je u jednostavnosti, jasnom modelu poslovanja i preuzimanju odgovornosti.

Odgovorno korištenje resursa i poštivanje zaposlenika, potrošača i poslovnih partnera su ono što usmjerava naše svakodnevne aktivnosti. Sve što radimo, radimo na način da budemo dobar primjer drugima. Kao internacionalna kompanija poštujemo raznolikost kultura i prepoznajemo raznovrsnost njihovih vrijednosti i tradicija.

 

Pokretačka snaga u Lidlu su ljudi te želja da napredujemo i budemo bolji. Zaposlenici su naša najveća snaga. Izuzetno nam je važno da svi zaposlenici budu zadovoljni i da se razvijaju u uslovima u kojima mogu ostvariti svoj puni potencijal. Naglasak smo stavili na stvaranje dobre radne atmosfere, posvećeno i temeljito uvođenje u rad i razvoj zaposlenika prema njihovim ličnim ambicijama i afinitetima. Radimo kao tim, dinamični smo, potičemo razmjenu iskustava i znanja, usmjereni smo na rezultate i kvalitet.

 

Kao poslodavac smo pouzdani i sigurni. Zalažemo se za korporativnu kulturu u kojoj potičemo zaposlenike da istraže nove mogućnosti i isprobaju druge opcije. Na pogreške gledamo kao prilike za učenje i razvoj. Zaposlenike cijenimo i pristupamo im bez predrasuda, uvažavajući njihovu ličnost i sposobnosti. Gradimo okruženje puno poštovanja, očekujući da se svi članovi tima tako ophode.

Mi u Lidlu imamo jedinstven cilj, koji prelazi granice timova, sektora ili pozicija. Uloga svakog od nas je da doprinese zajedništvu. Naši voditelji su dio tima i imaju dodatnu misiju, da zajednička postignuća stave u središte pažnje. Ovakav pristup vođenju je naš zadatak, ali ujedno i obećanje koje dajemo zaposlenicima.

Direktor:
Tomasz Pawel Lis
Telefon:
+387 33 746 019
Website:
Lidl
Adresa:
Džemala Bijedića 279, 71210 Ilidža, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital