VSI održao sastanak sa gradonačelnikom Zvornika

4. Novembra 2021by ficba

„Zvornik je u ovoj godini učinio dodatni napredak kada je dobijen Sertifikat povoljnog poslovog okruženja (BFC) i kada su mnoge procedure za potencijalne investitore pojednostavljene,“ rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović nakon sastanka sa izvršnom direktoricom Vijeća stranih investitora Sanjom Miovčić.
Na sastanku je razgovarano o mogućnostima investiranja u gradu Zvorniku, saradnji sa postojećim investitorima, te aktuelnim investicicionim projektima.
Posebna tema sastanka bila je inicijativa otvaranja slobodne zone na područiju grada Zvornika, koji zbog blizine granice sa Republikom Srbijom ima odličan potencijal za olakšan spoljno-trgovinski promet, a time bi se omogućilo otvaranje značajnih radnih mjesta u ovom gradu.
Direktorica Vijeća stranih investitora, gospođa Miovčić istakla je da bi uspostavljanje i unapređenje režima slobodnih zona u Republici Srpskoj dovelo i do povećanja iznosa direktnih stranih investicija.
„Slobodne zone kao integralni dio spoljno-trgovinske politike predstavlja izuzetan mehanizam za privlačenje stranih investicija. Iskustva iz regiona Zapadnog Balkana pokazuju da slobodne zone privlače značajan broj stranih investitora koji trenutno igraju važnu ulogu u ekonomijama ovih zemalja,“ – rekla je Miovčić.
Nakon održanog sastanka delegacija je posjetila švajcarsku kompaniju „Zeohem“ koja je 2018. godine u Zvorniku otvorila fabriku i pokrenula proizvodnju za preradu zeolita i hromatografskih gelova. U realizaciju ove investicije uloženo je više od devet miliona švajcarskih franaka.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital