Upravni odbor VSI imenovao novu izvršnu direktoricu

4. Januara 2016by ficba

Sarajevo, 4. januar 2016. godine – Na posljednjoj sjednici u 2015. godini Upravni odbor Vijeća stranih investitora BiH imenovao je novu izvršnu direktoricu, Sanju Miovčić.

Sanja Miovčić stupila je na dužnost 1. januara 2016. godine umjesto dugogodišnje izvršne direktorice gospođe Bojane Škrobić-Omerović.  Sanja ima više od 15 godina profesionalnog radnog iskustva u brojnim međunarodnim kompanijama i organizacijama. Prije dolaska u Vijeće stranih investitora radila je kao Business Development & Marketing Coordinator u renomiranoj austrijskoj konsultantskoj kompaniji Wolf Theiss.

‘Zahvaljujem se članovima UO na ukazanom povjerenju. Radujem se izazovu i angažmanu u Vijeću stranih investitora. Dugogodišnji rad me je usmjeravao u različitim pravcima, gdje sam prateći vlastite afinitete kao i zahtjeve poslodavaca savladala različite segmente privrednog i vanprivrednog djelovanja i usvojila određena znanja. Izuzetno sam motivisana za rad u VSI, osjećam se spremnom i sposobnom da, u skladu sa vizijom i misijom udruženja, odgovorim svim izazovima koje poslovi vezani za uspješnu koordinaciju aktivnosti VSI zahtjevaju. Neiscrpna energija i napori koje pojedini cĚŚlanovi VSI ulažu u tom pravcu, te koji uprkos svojih redovnih poslova, svoj angažman u VSI obavljaju krajnje profesionalno, služe mi kao dodatni motiv i inspiracija da doprinesem daljem aktivnom djelovanju kao osoba koja će zastupati interese osnivacĚŚa i cĚŚlanica sa ciljem da VSI opravda i zadrži svoju znacĚŚajnu ulogu na putu reformskih promjena u poslovnoj klimi u BiH €ť izjavila je direktorica Miovčić povodom imenovanja.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital