U Tvornici cementa Kakanj obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

3. Juna 2016by ficba

‘Misli danas za bolje sutra”

Oko 40 mališana vrtića ‘Mladost” iz Kaknja posjetili su danas Tvornicu cementa Kakanj i zajedno sa radnicima ovog kolektiva obilježili Svjetski dan zaštite okoliša, te simbolično, zajedničkim snagama, zasadili deset mladih stabala na travnjaku pored novog silosa klinkera. Prije sadnje, okupljeni radnici imali su priliku uživati, a ponešto i naučiti tokom kratke predstave o važnosti recikliranja i važnosti čuvanja okoliša koju su vrtićki mališani posebno pripremili za ovu priliku.

‘Ovo je samo jedna u nizu naših aktivnosti kojima nastojimo poboljšati naš okoliš, odnosno pojačati našu svijest o važnosti zaštite okoliša i očuvanja planete,” izjavio je ovom prilikom Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja. ‘Danas radnici Tvornice cementa Kakanj sa našim najmlađim sugrađanima sade ovo drveće koje je simbol zajedničkih napora da našu tvornicu i naš grad učinimo ljepšim i boljim mjestom življenja. Ovo drveće koje danas sadimo nije samo simbol ulaganja u zaštitu okoliša i ljepše okruženje, nego također simbol dugotrajnog i iskrenog partnerstva sa našom zajednicom.”

Također je dodao da je zaštita okoliša danas u potpunosti integrisana u poslovanje Tvornice cementa Kakanj, uključujući sve aspekte zaštite zraka, zaštite tla i zaštite voda, te istakao da je TCK među vodećim kompanijama u BiH na polju ulaganja u aktivnosti održivog razvoja. Dugogodišnjim investiranjem u opremu i znanje uticaj ove tvornice na okoliš sveden je na najveći mogući minimum.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital