48th IFTDO World Conference

3. Aprila 2019by ficba
 
Sarajevo je domaćin 48. IFTDO globalne konferencije
 

(Sarajevo, 09.03.2019.) Glavni grad Bosne i Hercegovine će od 24. do 26. juna 2019. godine u hotelu “Hills €ť biti domaćin 48. IFTDO globalne konferencije na temu: ‘Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije”.

IFTDO (International Federation of Training and Development Organisation) je osnovana 1972. godine u Ženevi u Švicarskoj sa ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i prijenosu znanja, vještina i tehnologija kako bi se unaprijedili osobni rast, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi razvoj.

Prema riječima Jasne Korde, direktorice kompanije Origin Europe, organizatora konferencije u Sarajevu, cilj ove konferencije je da se naglasi značaj digitalnog uticaja na kompanije, koji je doveo do evolucije u funkcionisanju i razvoju ljudskih resursa, ali i da se naglasi uticaj i rastuća uloga digitalne transformacije na globalno konkurentne kompanije u kojima su ljudi ostali ključni element.

‘Tehnologija je promijenila način na koji međusobno vršimo interakciju, a IFTDO konferencija je idealna platforma za razmjenu najboljih poslovnih praksi i za umrežavanje sa ključnim individuama sa područja Zapadnog Balkana i drugih država”, naglasila je Korda.

Konferencija u trajanju od tri dana će okupiti preko 400 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta. Svi učesnici će imati priliku da prvog dana konferencije sudjeluju na radionicama na kojima će se govoriti o implementaciji digitalne transformacije u organizacijama. Drugog i trećeg dana fokus rada bit će usmjeren na teme o značaju digitalne transformacije, nadarenoj radnoj snazi koja je neophodna za ostvarivanje poslovnih ciljeva, kako iskoristiti kreativne umove i inovativna sredstava za postizanje uspjeha te na koji način implementiranje razvoja ljudskih resursa zahtijeva stvaranje kompetentnih i odlučnih lidera.

Prisutni učesnici na konferenciji će biti u prilici razmijeniti svoja iskustva i čuti izlaganja 20 stručnjaka koji dolaze iz 16 zemalja. Sve dodatne informacije o konferenciji zainteresovani mogu pronaći na web stranici origineurope.com.
 

 
 
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital