Adresa:Fra Anđela Zvizdovića br. 1, 71 000 Sarajevo
Telefon:+387 33 295 880
Email:info@fic.ba

VijestiPREDSTAVNICI VSI UČESTOVAVALI U PANEL DISKUSIJI SA DIPLOMATIMA Radna grupa Vijeća Evropske Unije za područje zapadnog Balkana (COWEB)

30. Maja 2016.by ficba
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/04/zastava-bih-i-eu-1.jpg

Članovi Radne grupe  Evropske unije na regiju Zapadnog Balkana (COWEB) posjetili su Bosnu i Hercegovinu od 25. do 27. maja. Članovi su diplomatei iz ambasada 28 zemalja članica u EU.

Dvodnevna posjeta ima za cilj informisati članove COWEB-a o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji putem sastanaka s predstavnicima lokalnih institucija, međunarodne zajednice i civilnog društva. Osim lokalnih vlasti, COWEB delegati su izrazili interes za sastanak s predstavnicima poslovne zajednice kako bi čuli njihova mišljenja o poslovnom okruženju, uslovima poslovanja i trenutnom utjicaju reformskih programa na ekonomiju u Bosni i Hercegovini. Tim povodom, dana 26. Maja u prostorijama Delegacije EU/Ureda Specijalnog predstavnika EUuSarajevu održana je panel diskusija koja je okupila domaće i međunarodno orjentisane privrednike i članove poslovne zajednice. Vijeće stranih investitora  (FIC) pozvano je da učestvuje na panelu. Sanja Miovcic, izvršni direktor VSI je dala kratki pregled na temu €˜’Opšte poslovno okruženje – stanje i perspektive”, dok je g-din Valentin Ilievski, generalni direktor Messer Technoplin d.o.o. Sarajevo i član Upravnog odbora VSI održao  prezentaciju na temu €˜’Izvršenja ugovora – pravne strane poslovanja €˜’.
 
Ostali uvaženi panelisti bili su: Saša Acić, direktor Saveza poslodavca udruga iz Republike Srpske, gospodin Adin Fakic direktora Milkos, Sarajeva i gospodin Milad Cerkić, direktor Atlantbh, Sarajevo. Zajedničkim od sudionika sudjelovalo je na plodnoj raspravi s oko 30 predstavnika COWEB delegacije, koji obuhvaća i izazove, probleme i perspektive lokalne i regionalne ekonomije.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital