PREDSTAVNICI VSI UČESTOVAVALI U PANEL DISKUSIJI SA DIPLOMATIMA Radna grupa Vijeća Evropske Unije za područje zapadnog Balkana (COWEB)

30. Maja 2016by ficba

Članovi Radne grupe  Evropske unije na regiju Zapadnog Balkana (COWEB) posjetili su Bosnu i Hercegovinu od 25. do 27. maja. Članovi su diplomatei iz ambasada 28 zemalja članica u EU.

Dvodnevna posjeta ima za cilj informisati članove COWEB-a o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji putem sastanaka s predstavnicima lokalnih institucija, međunarodne zajednice i civilnog društva. Osim lokalnih vlasti, COWEB delegati su izrazili interes za sastanak s predstavnicima poslovne zajednice kako bi čuli njihova mišljenja o poslovnom okruženju, uslovima poslovanja i trenutnom utjicaju reformskih programa na ekonomiju u Bosni i Hercegovini. Tim povodom, dana 26. Maja u prostorijama Delegacije EU/Ureda Specijalnog predstavnika EUuSarajevu održana je panel diskusija koja je okupila domaće i međunarodno orjentisane privrednike i članove poslovne zajednice. Vijeće stranih investitora  (FIC) pozvano je da učestvuje na panelu. Sanja Miovcic, izvršni direktor VSI je dala kratki pregled na temu €˜'Opšte poslovno okruženje – stanje i perspektive”, dok je g-din Valentin Ilievski, generalni direktor Messer Technoplin d.o.o. Sarajevo i član Upravnog odbora VSI održao  prezentaciju na temu €˜'Izvršenja ugovora – pravne strane poslovanja €˜’.
 
Ostali uvaženi panelisti bili su: Saša Acić, direktor Saveza poslodavca udruga iz Republike Srpske, gospodin Adin Fakic direktora Milkos, Sarajeva i gospodin Milad Cerkić, direktor Atlantbh, Sarajevo. Zajedničkim od sudionika sudjelovalo je na plodnoj raspravi s oko 30 predstavnika COWEB delegacije, koji obuhvaća i izazove, probleme i perspektive lokalne i regionalne ekonomije.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital