Infobip gradi prvi savremeni IT kampus u Sarajevu

29. Decembra 2020by ficba

U sarajevskom naselju Šip, sjevernom kraku glavnog grada BiH, gradit će se centralni objekat jedne od vodećih kompanija u zemlji. Objekat će se nalaziti iza današnje posljednje linije stambenih zgrada na Šipu, nedaleko od trase buduće Prve transverzale koja je trenutno u izgradnji.
Riječ je o kampusu Infobipa, a prema riječima Dine Ibrahimovića, direktora bh. ureda kompanija snažno raste, kako na globalnom nivou, tako i u BiH. Zgrada će predstavljati centar njihovog poslovanja u BiH. Cilj firme globalno je da postane centar inžinjerske izvrsnosti koji će okupljati najbolje softverske inžinjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja na regionalnom i globalnom nivou. Izgradnja kampusa u Sarajevu korak je u ostvarivanju tog cilja.
‘Cilj je da Infobipov kampus u Sarajevu bude odraz kulture ove kompanije i omogući uposlenima da jačaju osjećaj zajednice, te nastave nizati uspjehe u prostoru koji odražava njihovu kreativnost, svestranost i posvećenost. Uposlenici će na jednome mjestu imati najbolje uslove za rad u najsavremenijem okruženju”, kazao je Ibrahimović.
Kako navodi, bh. uredi, poslije onih u Hrvatskoj, zapošljavaju najveći broj talenata iz različitih oblasti, i ovaj trend će, nadaju se, rasti sa otvorenjem kampusa i proširenjem kapaciteta.
Podsjetimo, u februaru potpisan je ugovor o kupoprodaji četiri neizgrađene parcele zemljišta na Šipu, koje Općina Centar kao prodavac nakon obavljene javne licitacije prodala Infobipu za potrebe izgradnje objekta s ciljem formiranja planiranog IT parka na Šipu.
“Kampus će predstavljati i jedinstven, te jedan od ključnih Infobipovih razvojnih ali i regionalnih centara. Pored zaposlenika u inžinjeringu i razvoju produkata, naši biznis odjeli u BiH pokrivaju jednu dinamičnu i izazovnu regiju Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, tako da u toj domeni naše kolege rade i u prodaji, finansijama, pravnim odjelima, marketingu, HR-u, itd. U isto vrijeme, članovi timova iz bh. ureda rade i kao podrška timovima u drugim regijama, kao što su Evropa i Azija”, navodi direktor bh. ureda Infobipa.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital