Grandiozno otvorenje nove zgrade Tvornice cementa Kakanj

24. Oktobra 2017by ficba

Predmnogobrojnim zvanicama, privrednicima, radnicima, osobama iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine sinoć je svečano otvorena nova zgrada Tvornice cementa Kakanj.

Na glavnom ulazu u novu upravnu zgradu tvornice simbolično je dočekivao Branimir Muidža generalni direktor iste, sa replikom kamiona u rukama označenom logotipom TBG BiH koji se koristi za prevoz cementa, slikao sa gostima isprednajintrigantnijeg proizvoda HeidelbergCementa – providnog betona, što je prvi takav slučaj na Balkanu. U početku je prisutnima prikazan promotivni video nove zgrade uz opće informacije o njenoj vrijednosti, prilikom izgradnje zgrade korištena je tehnologija koja zgradi priskrbila certifikat ‘ A” energetske efikasnosti. Energetska efikasnost i primjena betona su bili motivi vodilje kod izgradnje.

Završetkom prezentacije nove zgrade prisutnima se obratio Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj. U svom govoru Muidža je naglasio da su na ovo čekali 39 godina a tokom tog perioda proizveli su i prodali 15.403.738 tona cementa za 349.427 sati što znači da da se kreću prosječnom brzinom od 1000 kg u minuti odnosno 60 tona na sat. U tvornicu je uloženo preko 220 miliona KM, dok su emisiju prašine smanjili za čak 99% na što su posebno ponosni.Prisutnima se obratila i počasna gošća večeri,Christine Constanze Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH. Nakon ambasadorice SR Njemačke u BiH na binu je izašao i Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj. Za kraj ostavljen je i sami čin otvorenja, međutim ko će uručiti ključeve nove zgrade nije bilo poznato sve dok nije završio reklamni video u kojem glavnu ulogu ima popularni bh. glumac Enis Bešlagić. Nakon šaljive video reklame Bešlagić se na bini pridružio Branimiru Muidži,Christine Constanze Hohmann i Nerminu Mandri, te uručio ključ generalnom direktoru čime je zgrada svečano otvorena. Prisutni su nakon programa mogli uživati u druženju uz bend.

Tvornica cementa Kakanj je kompanija koja predstavlja jedan od najuspješnijih primjera privatizacije u Bosni i Hercegovini. Dolaskom strateškog partnera HeidelbergCement grupacije 2000. godine postavljeni su osnovni prioriteti zdravog rasta i razvoja naše kompanije. Kao primarni ciljevi postavljeni su modernizacija tvornice i postrojenja. Od tada je investirano više od 130 miliona maraka u modernizaciju i razvoj kompanije, a HeidelbergCement se pokazao kao odličan i vrlo pouzdan partner i ispunio potpuno sve privatizacijske obaveze u ugovorenom roku, čak i ranije.Tvornica cementa Kakanj je svojim odgovornim djelovanjem i poslovanjem, ulaganjem u zaštitu okoliša i učešćem u brojnim projektima koji pomažu i daju podršku lokalnoj zajednici u svim segmentima, pokazala da u svakom trenutku djeluje kao društveno odgovorna kompanija, te postala jedna od najrenomiranijih i najstabilnijih kompanija u BiH.

IZVOR: https://kakanj-x.com

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital