Gradonačelnik dr. Kordić primio Sanju Miovčić, izvršnu direktoricu Vijeća stranih investitora Bosne i Hercegovine

21. Marta 2023by ficba

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Sanju Miovčić, izvršnu direktoricu Vijeća stranih investitora Bosne i Hercegovine. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima investiranja u gradu Mostaru, suradnji sa postojećim investitorima, te aktualnim investicijskim projektima, posebice u slobodnoj zoni. Izvršna direktorica Vijeće stranih investitor izrazila je zadovoljstvo susretom sa gradonačelnikom i njegovim velikim interesom i željom za privlačenjem stranih ulagača, promocijom potencijala Mostara i mostarske regije te potrebom za uspostavljanjem i unapređenjem režima slobodnih zona, a što u konačnici dovodi i do povećanja iznosa izravnih stranih investicija.

 

Potpora lokalne zajednice kao ključnog partnera u realizaciji jedne investicije predstavlja izuzetno važan faktor za privlačenje stranih investicija. Iskustva iz regije pokazuju da poslovno okruženje koje je prijateljski nastrojeno prema postojećim i potencijalnim investitorima i spremno da pruži svaki vid podrške u smislu ubrzanja procedura, skraćivanja rokova, te davanja određenih poticaja značajno doprinosi ekonomskom razvoju kako lokalnih zajednica tako i društva u cjelini, istaknula je Miovčić, te naglasila kako je mostarska regija svakako jedna od najatraktivnijih u tom smislu i s odličnim uvjetima za ulaganja.

 

Također, na sastanku je bilo riječi i o infrastrukturnim projektima koji su uspješno realizirani i koji se kane realizirati u Mostaru, a gradonačelnik je u tom svijetlu istaknuo kako će Mostar ove godine biti jedno veliko gradilište i da će se raditi, graditi i obnavljati praktično na svakom dijelu grada.

 

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital