Dan otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj

8. Jula 2016by ficba

Tvornica cementa Kakanj je petnaesti put zaredom pripremila bogat sportski, zabavni i dječji program za Dan otvorenih vrata koji se ove godine održava u subotu 9.7.2016. od 9:30 do 14:00 sati.

Kroz kontinuirane aktivnosti i podršku zdravstvenim, kulturnim, sportskim i drugim institucijama i udruženjima na području općine Kakanj i šire Tvornica cementa Kakanj nastoji što više doprinijeti sveopštem unapređenju društva te osnažiti lokalnu zajednicu. U nastojanjima da se što više približi lokalnoj zajednici, posebno mladima, te da im pokaže napredak u svakom segmentu svog poslovanja, Tvornica cementa Kakanj je prvi put 2002. godine organizirala Dan otvorenih vrata tokom kojeg je TCK posjetilo više od 5.000 ljudi kojima je predstavljena prva faza investiranja nakon privatizacije. Na ovaj način promijenjen je dotadašnji odnos sa lokalnom zajednicom koji postaje potpuno transparentan i otvoren.

Od vremena privatizacije do danas, HeidelbergCement i Tvornica cementa Kakanj uložili su više od 200 miliona KM u modernizaciju proizvodnje u Kaknju, zaštitu okoliša i širenje poslovanja sa betonom. Tako danas pored cementare, TCK u vlasništvu ima i preduzeće za proizvodnju betona u BiH i Hrvatskoj, odnosno 6 betonara u BiH i 7 betonara u Hrvatskoj. Na Dan otvorenih vrata hiljade stanovnika Kaknja i okolnih gradova dolazi u tvornička postrojenja kako bi se upoznali sa radom postrojenja i uživali u mnoštvu sadržaja. Poseban akcenat svake godine, pa tako i ove, je na aktivnostima i zabavi za najmlađe, dok program također obiluje sportskim turnirima i takmičenjima, a velika atrakcija su, svakako, najmlađi takmičari koji učestvuju u trci beba. Za sve posjetioce, TCK je obezbijedila osvježenje i poklone.

Svi učesnici sportskih takmičenja dobijaju poklone, a oni najbolji i vrijedne nagrade. Sve aktivnosti se održavaju na posebno pripremljenim sportskim i zabavnim terenima u krugu Tvornice cementa Kakanj. Pozivamo vas da nam se pridružite da zajedno sa radnicima TCK i građanima Kaknja uživate u ovogodišnjem programu Dana otvorenih vrata.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital