Telemach d.o.o. Sarajevo

Telemach d.o.o. Sarajevo
 
Osnovne informacije

Kompanija Telemach je najveći operater digitalne i analogne kablovske televizije, kao i jedan od vodećih pružatelja usluge širokopojasnog interneta u BiH, a od kraja 2011. godine i operater fiksne telefonije. Telemach BiH je nastao integrisanjem kablovskih distributera širom BiH tokom 2010., 2011. i 2012. godine ( BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, Telekabel iz Zenice, ArtNet iz Kiseljaka i Vinet iz Visokog ), a danas zapošljava 215 ljudi. Prosjek starosti zaposlenih 30. U saradnji s kompanijama SBB Srbija, Telemach Slovenija, globalnom OTT platformom Net TV i još oko 15 manjih kompanija, s kojima ima iste većinske vlasnike i predsjednika uprave, čini jedinstven telekomunikacijski sistem na teritoriji nekadašnje države, pod imenom United Group.

Telemach je mlada kompanija, ponosna na svoje četverogodišnje poslovanje na području BIH, koja planira širenje i povećanje opsega svojih usluga. Poslovanje se odnosi na pružanje usluga analogne televizije, D3 digitalne televizije , kablovskog interneta te usluge fiksne digitalne telefonije. Pokrivanje mrežom : 200 000 domaćinstava. Svojim korisnicima omogućava inovativne i napredne servise bazirane na najsavremenijim tehnologijama, podižući nivo konkurentnosti BiH tržišta, te unaprijeđujući iskustva i navike korištenja fiksnih telekomunikacionih usluga. Krajem 2013. godine. Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P. (zajedno sa svojim povezanim preduzećima, “KKR”) potpisao je ugovora o kupovini Telemach/SBB grupe od fonda Mid Evrope Partners.

O KKR- u
Osnovan 1976. i predvođen Henrijem Kravisom i Džordžom Robertsom, KKR je vodeći globalni investicijski fond, koji je na dan 30. juna 2013. upravljao s 83,5 milijardi dolara u imovini. S uredima širom svijeta, KKR upravlja ogromnom imovinom putem različitih investicionih fondova. KKR nastoji stvoriti vrijednost time što donosi operativnu stručnost svojim portfolio kompanijama, kao i putem aktivnog praćenja i kontrole svojih investicija. KKR dopunjuje svoju investicijsku stručnost i jača interakciju s investitorima fonda kroz odnose s klijentima i platformom za velika tržišta. KKR & Co L.P. akcije se nalaze na njujorkškoj berzi. “KKR” uključuje i ogranke, investicijske fondove kao i sva druga povezana investicijska preduzeća. Glavne usluge: Analogna i digitalna televizija, broadband internet , fiksna telefonija

Sa svojom ponudom usluga interneta, digitalne i analogne televizije, i fiksne telefonije, a nakon svega nekoliko godina rada, telekomunikaciona kompanija Telemach danas ove usluge pruža sve većem broju korisnika povečavajući time iz dana u dan svoje prisustvo i udio na bosanskohercegovačkom tržištu. Svoje poslovanje smo započeli uslugom analogne – kablovske televizije, zatim uvođenjem širokopojasnog ( broadband) interneta koji je korisnicima donio stabilniji i brži pristup internet sadržajima umjesto tadašnjeg dial up pristupa. Telemach je bio prvi operater koji uvodi FLAT fiksnu telefoniju, gdje korisnici mogu razgovarati za 0 KM / min prema svim fisknim mrežama u Bosni i Hercegovini. Među prvima smo građanima ponudili uslugu televizije sa prenosom televizijskih sadržaja u standardnoj digitalnoj rezoluciji, a ubrzo potom i u visokoj rezoluciji, čime se zapravo uvelo SD i HD TV proizvod na bh. tržište. Paketirali smo svoje usluge u DUO i TRIO paketima, ponudivši korisnicima cjenovno povoljniji i jednostavniji način korištenja usluga. U svojoj ponudi nudimo najveći broj HD kanala preko 30 kanala.

Telemach Solutions predstavlja novu platformu namijenjenu poslovnim korisnicima, koja u oblasti poslovnih telekomunikacija, obezbjeđuje usluge vrhunskog kvaliteta kroz fleksibilna rješenja, potpuno prilagođena potrebama poslovanja. Osnovni cilj Telemach Solutions je da kroz građenje partnerskih odnosa sa poslovnim korisnicima pruži sve ICT servise i opremu na jednom mjestu. Zahvaljujući vlastitoj infrastrukturi podržanoj vrhunskom tehnologijom i servisima, Telemach Solutions može pružiti usluge neophodne za moderno poslovanje u svim segmentima biznisa: poduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama i javnom sektoru.
Telemachov je stalni izazov rad na oblikovanju kompanije kako bi oplemenili potrošačke potrebe svojih korisnika, djelovali kao uzorna zajednica za okolinu i kroz zajednički rad pružili mogućnost daljnjeg usavršavanja svojim zaposlenicima. Firma je onoliko uspješna, koliko su uspješni ljudi koji jer čine. Upravo iz toga razloga pridajemo veliki značaj kvalitetno utemeljenim i profesionalnim ponudama za školovanje i obuke svih svojh zaposlenika.

Direktor:
Admir Drinić
Tel:
+387 33 756 590
Fax:
+387 33 452 188
Website:
Telemach BH
Adresa:
Džemala Bijedića 216, 71 210 Ilidža, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital