Tvornica cementa Kakanj (Heidelberg Materials)

Tvornica cementa Kakanj (Heidelberg Materials)
 
Osnovne informacije

HeidelbergCement je jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Akvizicijom italijanskog proizvođača Italcementija HeidelbergCement je postao broj 1 u proizvodnji agregata, broj 2 u proizvodnji cementa i broj 3 u proizvodnji transportnih betona. Obje kompanije se dopunjavaju savršeno; s jedne strane zbog veoma sličnih proizvodnih područja i organizacijske strukture, a s druge strane zbog različitih geografskih pozicija bez većih preklapanja. Danas u značajno proširenj HeidelbergCement Grupi oko 62.000 zaposlenih radi na 3.000 proizvodnih lokacija u oko 60 zemalja na pet kontinenata.

Naša osnovna poslovna djelatnost je proizvodnja i distribucija cementa i agregata, dva osnovna sirovinska materijala za proizvodnju betona. Svoju ponudu udopunjujemo povezanim djelatnostima kao što je proizvodnja transportnog betona, betonskih proizvoda i betonskih elelmenata, dok u nekim zemljama proizvodimo i asfalt i druge građevinske proizvode. Pored toga, HeidelbergCement nudi usluge kao što su pomorska trgovina cementom i ugljem u cijelom svijetu.

Proizvodnja cementa je po svojoj prirodi veliki potrošač sirovina i energije. Iz tog razloga svoj dugoročni uspjeh gradimo na praksama održivog poslovanja, što uključuje osiguravanje pristupa rezervama sirovine, efektivne i inovativne proizvodne procese, razvoj novih proizvoda i upotreba alternativnih sirovina i i goriva. HeidelbergCement je također aktivan u promociji biodiverziteta na svojim lokacijama za dobivanje sirovina.

HeidelbergCement u BiH

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona. Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.

Direktor:
Branimir Muidža
Tel:
+387 32 557 500
Fax:
+387 32 557 600
Website:
Tvornica cementa Kakanj
Adresa:
Selima ef. Merdanovića 146, 72240 Kakanj, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital