Meggle BH

Meggle BH
 
Osnovne informacije

U BiH priča naše tvrtke započinje s 1996. godinom, a u Njemačkoj, točnije u Bavarskoj nedaleko od Münchena, još daleke 1889. Tada je Josef Anton Meggle, djed današnjeg vlasnika Tonija Megglea, osnovao malu siranu a kako se kasnije ispostavilo, s velikim potencijalom.

Od 1996. Meggle ulazi na BIH tržište putem distributera, dok se dvije godine nakon osniva i Meggle BiH koje koristi uslužne djelatnosti lokalne mljekare Sapit Posušje. Na samim početcima, Meggle je bio poznat po ekstra kvalitetnom maslacu, namazima i mlijeku.

Liderska pozicija se kristalizira nakon pokretanja vlastite mljekare u Bihaću 2002. godine.

Danas se proizvodnja odvija na lokaciji ukupne površine od preko 25.000 m² u okviru kojeg se nalazi preko 4.000 m² proizvodnog i skladišnog prostora sa odgovarajućom opremom i postrojenjima za preradu mlijeka, proizvodnju i kontrolu mliječnih proizvoda, te njihovo uredno skladištenje i distribuiranje na tržište.

Zahvaljujući kapacitetima mljekare i manjim udjelom uvoznog asortimana iz tvrtki sestara diljem Europe, Meggle uspješno zadržava lepezu od preko 150 različitih proizvoda. Najpoznatiji od domaćeg asortimana su svakako mlijeko, jogurt, kisela pavlaka, kefir, kajmak, vajkrem i vrhnje za kuhanje…

Kvalitetu domaćih proizvoda prepoznale su i zemlje iz regije, pa Meggle BiH danas izvozi na tržišta Albanije, Kosova, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a od 2015. godine i na tržišta zemalja Europske unije, a prije svega Hrvatske.

MEGGLE BiH konstantno ulaže i investira u proširenje svojih proizvodnih i logističkih kapaciteta, zatim investira i uvodi nove tehnologije, ulaže u osposobljavanje i usavršavanje svojih kadrova, te značajno pomaže poljoprivrednim proizvođačima u njihovom nastojanju da značajno poboljšaju i povećaju svoju proizvodnju u cilju podizanja nivoa njihove konkurentnosti.

Danas MEGGLE BiH zapošljava 205 radnika i surađuje sa oko 3.000 farmera čije su farme rasprostranjene po cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine i od kojih na godišnjem nivou otkupi oko 50 miliona litara svježeg kravljeg mlijeka. Godišnji kapacitet prerade mlijeka je oko 130 milijuna litara.

Direktor:
Jadranka Penava
Tel:
+387 37 318 700
Fax:
+387 37 318 715
Website:
Meggle
Adresa:
Grabeška 34, 77 000 Bihać, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital