G-Petrol d.o.o. (GAZPROM)

G-Petrol d.o.o. (GAZPROM)
 
Osnovne informacije

Preuzimanjem maloprodajne mreže OMV BH d.o.o, kompanija NIS Gaspromnjeft je pustila u rad 28 benzinskih stanica pod brendom GAZPROM na teritoriji Bosne i Hercegovine. Na teritoriji Republike Srpske osam benzinskih stanica posluje pod brendom NIS Petrol. Do kraja 2013. godine ukupne investicije u mrežu Gazprom i NIS Petrol u BiH će iznositi 90 miliona eura a otvoreno je ukupno 36 benzinskih stanica. Time je obezbjeđen kanal prodaje motornih goriva Euro 5 kvaliteta, koji su proizvedeni u Rafineriji nafte Pančevo. Premijum mreža benzinskih stanica GAZPROM potrošačima nudi goriva i maziva visokog kvaliteta, kao i širok dopunski asortiman. Format stanica predviđa postojanje prodavnica, restorana i kafea. Kupcima je na usluzi bežični internet, perionica automobila i dečije igralište.

Pored Bosne i Hercegovine, veliki projekat razvoja nove premijum mreže benzinskih stanica GAZPROM se širi i u Srbiju, Bugarsku i Rumuniju. Do kraja 2015. godine, više od 250 benzinskih stanica će biti izgrađeno na Balkanu, uključujući i 40 na teritoriji Bosne i Hercegovine gde se očekuje da će mreža benzinskih stanica GAZPROM zauzimati oko 15 odsto maloprodajnog tržišta goriva ove zemlje.

Dodatne informacije:
NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih naftno-gasnih kompanija Jugoistočne Evrope. Osnovni pravci delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prodaja nafte i gasa, ako i promet naftnih derivata. „Gaspromnjeft” je vlasnik 56,15% akcija NIS-a, dok je 29,88% akcija NIS-a u vlasništvu Republike Srbije. NIS u Srbiji poseduje rafineriju sa dva organizaciona dela – u Pančevu i Novom Sadu, sa ukupnim kapacitetom od 7 miliona tona nafte godišnje, kao i rafinerija gasa u Elemiru. Obim proizvodnje NIS-a je reda veličine 1,7 miliona tona uslovne nafte godišnje. Maloprodajna mreža kompanije uključuje više od 500 benzinskih stanica i skladišta u zemljama balkanskog regiona. NIS posluje u više zemalja Evrope – Srbiji, Mađarskoj, Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bugarskoj, Makedoniji, učestvuje u projektima proizvodnje na teritoriji Angole.

Direktor:
Milan Čolović
Tel:
+387 33 944 929
Website:
Gazprom
Adresa:
Marka Marulica broj 2, Lamela B, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital