DM drogerie markt

DM drogerie markt
 
Osnovne informacije

dm drogerie markt je najveći lanac drogerija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Prva prodavnica otvorena je 1973. u njemačkom gradu Karlsruhe, a prva prodavnica u Austriji otvorena je 1976. u Linzu. U nekoliko narednih godina dm se razvio i u potpunosti osvojio njemačko i austrijsko tržište, da bi se od 1992. godine, pa sve do danas proširio i na tržišta Mađarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Italije.

dm u Bosni i Hercegovini osnovan je 2005. godine, a prva bosanskohercegovačka dm prodavnica otvorena je u junu 2006. u sarajevskom naselju Dobrinja. Danas je dm zastupljen širom Bosne i Hercegovine sa 75 prodavnica koje su uređene prema visokim dm standardima.

Kompanija zapošljava u cijelom koncernu preko 62.000 osoba, a od toga preko 700 osoba radi u dm prodavnicama širom Bosne i Hercegovine, dm distribucijskom centru i dm centrali. Također, dm je deset godina u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH, a već šest puta proglašen je i najpoželjnijim poslodavcem u BiH.

Asortiman dm-a u Bosni i Hercegovini obuhvata preko 14.000 proizvoda za ljepotu i zdravlje, za bebe i domaćinstvo, hranu za kućne ljubimce, tekstilnu robu i sezonske proizvode, kako poznatih svjetskih tako i domaćih proizvođača. Ovaj raznovrsni asortiman dopunjavaju i 32 dm robne marke. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana i prirodna kozmetika.

dm je postavio sebi za cilj da kao preduzeće djeluje uzorno u svojoj okolini. Pomoć socijalno ugroženim grupama, podrška i kampanje s ciljem edukacije djece i omladine, podizanje ekološke svijesti i aktivno djelovanje u očuvanju okoliša oblasti su u kojima je kompanija do sada dala svoj najveći doprinos. Posljednja u nizu društveno odgovornih aktivnosti bila je inicijativa Giving Friday u okviru koje je, pod motom #givingisthenewblack, dm 5% prometa ostvarenog na 29.11.2019. godine donirao za pripremanje obroka korisnicima narodnih kuhinja u BiH.

Direktor:
Damir Šlosel
Tel:
+387 33 778 300
Fax:
+387 33 778 400
Website:
dm Drogerie Markt
Adresa:
Lužansko Polje 40b, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital