Dimitrijević & Partners

Dimitrijević & Partners
 
Osnovne informacije

O nama

Dimitrijević & Partneri je jedna od vodećih advokatskih kancelarija u Bosni i Hercegovini.
Prepoznati po kvalitetu naših advokata i komercijalnom pristupu rješavanju problema koji se javljaju u poslovanju, savjetujemo banke, kompanije, investitore i vladine institucije koje djeluju u Bosni i Hercegovini. Praktični smo i orjentisani na poslovanje, a razumijevanje komercijalnih posljedica naših pravnih savjeta je jednako važno kao i poznavanje propisa.
Suštinsko razumijevanje domaćeg prava uspješno kombinujemo sa proaktivnim pristupom i njegovanjem dugogodišnje saradnje sa klijentima.

Spektar pravnih usluga

Pružamo profesionalno savjetovanje koje je prilagođen specifičnim potrebama i zahtjevima klijenta i sektora u kojem klijent djeluje. Naš tim čine advokati i saradnici specijalizovani za specifične oblasti prava što im omogućava duboko razumjevanje i praktično znanje iz ovih pravnih oblasti i industrijskih grana. Oblasti na koje smo posebno fokusirani su::

 • rješavanje sporova
 • korporativno pravo
 • kupovine i spajanja privrednih društava, zajednička ulaganja, privatizacija
 • nepokretnosti
 • bankarsko poslovanje i finansiranje
 • zaštita konkurencije
 • energetika i infrastruktura
 • radni odnosi
 • porezi
 • restrukturiranje i stečaj
 • zaštita intelektualne svojine
 • zdravstvo i farmacija itd.
 • komercijalni ugovori
 • Commercial
 • telekomunikacije, mediji i tehnologija

Dimitrijević & Partneri

Sime Šolaje 1
78000 Banjaluka
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
T: +387 51 962 600
F: +387 51 962 700
E: office@dimitrijevicpartners.com

Izvanredni korporativni / privredni savjeti

Suštinsko poznavanje domaćeg pravnog režima i poslovnog okruženja omogućava nam da klijentima i pravnicima zaposlenim u privrednim društvima pružimo savjete koje se odnose na širok spektar korporativnih pitanja koja su bitna za funkcionisanje privrednih društava i njihovo poslovanje. Kancelarija pruža savjete o pitanjima u vezi sa primjenom statusnih propisa o privrednim društvima i korporativnim upravljanjem, regulatornim okvirom iI pribavljanjem dozvola za poslovanje, radnim odnosima i porezima, fokusirajući se na preventivne aktivnosti kako bi u značajnoj mjeri bila smanjena mogućnost da klijenti koji posluju na ovom tržištu budu izloženi riziku. Naš integrisani pristup uključuje komercijalna pitanja, uključujući ugovore različitih vrsta, javne nabavke, pregovore i zastupanje. Naše poznavanje propisa u različitim sketorima I praksa omogućava nam da se radimo na značajnim transakcijama počev od incijalne faze koncipiranja transakcije kroz pregovaranje i izrade finalnih transakcionih dokumenata.

Zastupanje u sudskim postupcima

Prepoznati smo kao jedna od vodećih kancelarija u zemlji, sa izuzetnom reputacijom stečenom zahvaljujući praktičnom i komercijalnom pristupu u rješavanju sporova pred sudovima i zastupanju pred drugim organima. Rješavanje spora pred sudom skoro uvijek se smatra posljednjom opcijom prije koje je najčešće mnogo efikasnije pokušati mirno rješavanje. U kompleksnim uslovima tim za rješavanje sporova održava najviše etičke standarde uvijek imajući u vidu integritet klijenta. Ponosni smo na svoje iskustvo u radu sa arbitražama. Redovno se susrećemo sa sa sporovima koji često obuhvataju stečaj i restrukturiranje, priznavanje stranih presuda, pitanja zaštite životne sredine i privatizacije.

Naš tim i glavne kontakt osobe

Partneri Stevan Dimitrijević i Davorin Marinković će biti Vaš glavni kontakt u Bosni i Hercegovini i nastojaće da Vam pruži sve relevantne informacije s najvećom pažnjom i detaljima.

Stevan Dimitrijević
Partner
Advokat
T: +387 51 962 600
M: +387 65 589 149
E:stevan.dimitrijevic@dimitrijevicpartners.com

Ekspertiza: Stevan zastupa klijente pred sudovima i u arbitražnim postupcima. Stevanova posebna područja stručnosti su M&A transakcije, bankarstvo i finansije i energetski i infrastrukturni projekti.

Davorin Marinković
Partner
Advokat
T: +387 51 962 600
M: +387 65 580 367
E:davorin.marinkovic@dimitrijevicpartners.com

Ekspertiza: Davorin redovno savjetuje klijente o svim aspektima poslovanja u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na energetiku i infrastrukturu, građevinske poslove i rješavanje sporova.

Direktor:
Stevan Dimitrijević
Tel:
+387 51 962 600
Fax:
+387 51 962 600
Website:
Dimitrijević & partners
Adresa:
Sime Šolaje 1, 78 000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital