Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo
 
Osnovne informacije

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo jedna je od najvećih kompanija u industriji bezalkoholnih napitaka u Bosni i Hercegovini i ovlaštena je punionica proizvoda The Coca- Cola Company. Proizvodi i distribuira jedinstven asortiman kvalitetnih robnih marki i opslužuje populaciju od skoro četiri miliona stanovnika, unoseći entuzijazam u plasiranje proizvoda na tržište i iskazujući pritom vodstvo u području korporativne društvene odgovornosti. Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo članica je Coca-Cola Hellenic grupe, po veličini drugog sistema punionica proizvoda The Coca-Cola Company u svijetu i najvećeg u Evropi. Coca-Cola Hellenic grupa posluje u 28 zemalja i opslužuje više od 585 miliona ljudi. Sjedište holding kompanije grupe, Coca-Cole HBC AG, nalazi se u Švicarskoj (Zug).

Coca-Cola HBC B-H d.o.o Sarajevo posluje od 1996. godine. Sjedište kompanije i punionica, izgrađena 2000. godine, smješteni su u Sarajevu. Raspolaže s četiri distributivna centra – u Mostaru, Bihaću, Banjoj Luci i Sarajevu. Zapošljava 300 ljudi, a procjena je da svojim poslovanjem indirektno utječe na kreiranje radnih mjesta i zapošljavanje do osam puta više ljudi od broja zaposlenih. Asortiman proizvoda Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo proizvodi, prodaje i distribuira širok asortiman napitaka, od kojih je većina zaštitni znak The Coca-Cola Company.

Prodajni asortiman obuhvata:

  • vodeće robne marke: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Cappy, Cappy Tempo i Burn
  • domaću robnu marku Olimpija
  • robne marke pod licencom drugih kompanija, kao što su Nestea i Schweppes.

Kako bi bila poželjan poslovni partner za više od 14.000 prodavnica, ugostiteljskih objekata, supermarketa, diskontnih lanaca i drugih objekata u kojima prodaje svoje proizvode, kompanija sarađuje s kupcima i pomaže im u razvoju njihovog poslovanja.

Kvalitet
Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo neprestano proširuje asortiman i čini sve kako bi osigurala najbolji kvalitet svojih proizvoda i potrošačima pružila mogućnost što boljeg izbora. Posvećenost tom cilju učvršćuju međunarodni standardi kvaliteta te standardi The Coca-Cola Company. Svi proizvodi kompanije moraju biti u skladu sa zakonskom regulativom Bosne i Hercegovine i moraju ispunjavati ili premašiti standarde kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda, kao i evropske i međunarodne standarde. Poslovanje kompanije odvija se prema međunarodno priznatim standardima upravljanja sistemima koji se odnose na kvalitet (ISO 9001:2008), zdravstvenu ispravnost prehrambenih proizvoda (ISO 22000), okoliš (ISO 140001:2004) te zdravlje i sigurnost na radu (OHSAS 18001).

Održivost
Coca-Cola HBC B-H d.o.o Sarajevo je posvećena promociji održivog razvoja s ciljem osiguranja budućnosti vlastitog poslovanja i davanja doprinosa za dobrobit društva u cjelini. S obzirom na to da se suočava sa sve više izazova na području održivosti, fokus je na pitanjima koja predstavljaju prioritet za poslovanje, u koja spadaju: očuvanje vodnih resursa, očuvanje energetskih resursa i klime, upravljanje ambalažnim otpadom i recikliranje, zdravlje potrošača, razvoj zaposlenih, saradnja s dobavljačima i ulaganje u zajednicu.

Ulaganje u zajednicu
S ciljem razvoja dugotrajnih partnerstava i programa od kojih će zajednica imati istinske koristi, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo u saradnji s vodećim ljudima zajednice, vladinim i nevladinim organizacijama svake godine daje svoj doprinos društvu kroz projekte ulaganja u zajednicu. Pri tome je fokusirana na tri strateška područja:
zaštitu vodnih resursa i okoliša
sport i fizičku aktivnost
razvoj mladih.
Među brojnim, najprepoznatljiviji partnerski projekti u zajednici su: “Čist Vrbas”, “Giro di Sarajevo”, “Sarajevo polumaraton”, “Fitnes dan” kao i dugogodišnja partnerstva na programima deminiranja, te edukaciji djece školskog uzrasta o opasnosti od mina i pružanju pomoći u slučaju prirodnih katastrofa i nepogoda u saradnji s Društvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Nagrade i priznanja
Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo nastoji poslovati odgovorno, dosljedno, proizvoditi napitke visokog kvaliteta i pritom smanjivati utjecaj na okoliš te donositi korist zaposlenima, kupcima, potrošačima i zajednici. Za svoj rad i doprinos na ovom polju kompanija je primila brojna priznanja koja su samo neki od dokaza kvaliteta, posvećenosti i ugleda koji uživa u zajednici u kojoj posluje. Kao kruna, u septembru 2010. Godine u konkurenciji 154 društveno odgovorne kompanije, Coca-Coli HBC B-H d.o.o. Sarajevo dodijeljena je glavna nagrada državnog natjecanja DOBRO’10 i proglašena je društveno najodgovornijim preduzećem godine u Bosni i Hercegovini.

Direktor:
Ruža Tomić Fontana
Tel:
+387 33 284 284
Fax:
+387 33 284 111
Website:
Coca-Cola
Adresa:
Mostarsko raskršće bb, 71240 Hadžići, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital