British American Tobacco (BAT)

Osnovne informacije

Mi smo BAT – globalna kompanija s uglednom poviješću i uzbudljivom budućnošću Kompanija je osnovana 1902. Godine i od tada stalno napreduje i jača zahvaljujući vodećim duhanskim brendovima, talentiranim ljudima i našoj odlučnosti da predvodimo u kategoriji Proizvoda nove generacije. British American Tobacco je jedna od vodećih multinacionalnih kompanija s brendovima prisutnima na preko 200 tržišta. Proizvodimo cigarete koje preferira skoro svaki osmi odrasli pušač u svijetu, od njih milijardu. Lideri smo na tržištima više od 55 zemalja. Ponosni smo na čćinjenicu da smo konstantno među top 10 kompanija izlistanih na Londonskoj burzi.

U 2016. Prodali smo 665 milijardi cigareta koje su proizvedene u 44 tvornice u 42 zemlje diljem svijeta. Naš portfolio uključuje svjetski poznate vodeće brendove Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall i Rothmans – uključujući i i druge vodeće internacionalno prepoznate brendove kao što su Vogue, Peter Stuyvesant and State Express 555. Osim cigareta, proizvodimo i fino rezani duhan (roll your own i make your own), snus i cigare.

Pored naših tradicionalnih duhanskih proizvoda, također predvodimo u razvoju proizvoda koji potrošačima nude potencijalno manje štetnu alternativu u odnosu na konvencionalne cigarete. Takve proizvode nazivamo Proizvodi nove generacije (Next Generation Products) i naš portfolio uključuje proizvode na paru, Vype te glo, proizvod koji zagrijava duhan pri čemu nema izgaranja.

Direktor:
Zoran Mišulić
Tel:
+387 33 564 300
Fax:
+387 33 564 301
Website:
British American Tobacco
Adresa:
Fra Anđela Zavidovića 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital