Adresa:Fra Anđela Zvizdovića br. 1, 71 000 Sarajevo
Telefon:+387 33 295 880
Email:info@fic.ba

ČlanoviBosnalijek

Osnovne informacije

Bosnalijek je kompanija u samom vrhu farmaceutskog tržišta Bosne i Hercegovine, koja svoje proizvode izvozi na 18 tržišta na tri svjetska kontinenta. Naša snaga leži u činjenici da smo proizvođač sa neprekidnom tradicijom u proizvodnji najkvalitetnijih lijekova i srodnih proizvoda od 1951. godine. Ponosni smo na naš kontinuirani rast, razvoj i operativnu izvrsnost u svim segmentima poslovanja, te uspjehe koje postižemo na svjetskom tržištu.

U posljednjih dvadeset godina naše snage smo usmjerili na intenzivan razvoj vlastitih proizvodnih tehnologija, modernizaciju postojećih proizvodnih kapaciteta i izgradnju novih proizvodnih pogona, što je za cilj imalo jačanje tržišne pozicije.

Danas s ponosom ističemo da smo u ovom periodu uložili preko 100 miliona EUR u modernizaciju cjelokupnog poslovanja, zahvaljujući čemu smo danas jedan od najznačajnijih pokretača privrede i najvećih izvoznika u BiH, te jedna od vodećih farmaceutskih kompanija s područja Jugoistočne Evrope.

Prošle godine izgradili smo novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvrstih oblika lijekova, primjenjujući najsavremenija tehonološka rješenja na opremi i kontroli radne sredine. Vrijednost ovog projekta je 24 miliona EUR.

Bosnalijek trenutno zapošljava 864 radnika od kojih je:

21% zaposlenika na inostranim tržištima
64% na menadžerskim pozicijama su žene
54,6% visokoobrazovanih stručnjaka
34% mlađih od 35 godina
62 zaposlenika sa naučnim i specijalističkim zvanjima
Prosječna starost zaposlenika: 40 godina

Predano i odgovorno radimo u cilju da stvorimo nova radna mjesta, pružimo pomoć široj društvenoj zajednici, te opravdamo našu ulogu lidera u pozitivnim društvenim procesima, ne samo u BiH već i na svim našim tržištima.

Danas i u budućnosti na raspolaganju smo svim pacijentima i nastojimo biti kvalitetan i pouzdan partner svim zdravstvenim ustanovama na našim tržištima.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital