ArcelorMittal Zenica

ArcelorMittal Zenica
 
Osnovne informacije

Kompanija ArcelorMittal Zenica najveći je proizvođač dugih proizvoda od čelika na Balkanu sa proizvodnim kapacitetom od skoro milion tona godišnje, kao i najveći strani investitor u zemlji, sa preko 150 miliona eura uloženih do sada. Jedan je od ključnih pokretača privrede u Bosni i Hercegovini, sa više od 2.400 direktno zaposlenih radnika, dok oko još 10.000 njih indirektno zavisi od poslovanja kompanije. ArcelorMittal Zenica je 2014. godine proglašena najvećim izvoznikom u zemlji. Kompanija ArcelorMittal Zenica organizira svoju proizvodnju u Koksari, Aglomeraciji, Visokoj peći, Konvertorskoj čeličani, Valjaonici čelika, Energetici, kao i Departmentu za transport i Centralnom servisu. Bazični asortiman proizvoda obuhvata rebrasti betonski čelik, valjane žice i proizvode od žice, kao na primer armaturne žice, rešetkaste nosače i klasični betonski čelik.

Prioriteti kompanije su:

  • Zdravlje i zaštita na radu i zaštita okoliša
  • Povećanje proizvodnje
  • Potpuna kontrola troškova
  • Dugoročni i održivi model poslovanja u smislu proizvoda i odnosa sa našim kupcima

Kompanija je 1998. godine dobila certifikat ISO 9001 za sistem upravljanja kvalitetom (Međunarodna organizacija za standardizaciju), a od 2010. godine posjeduje certifikate za sistem ekološkog menadžmenta ISO 14001 i OHSAS 18001 za sistem menadžmenta zdravlja i zaštite uposlenika. Svjesna svog utjecaja na okoliš i važnosti zaštite okoliša, kompanija ArcelorMittal Zenica investira u kontinuirani ekološki program realizirajući brojne projekte iz oblasti zaštite okoliša uz primjenu najboljih trenutno dostupnih tehnologija i do sad je uložila gotovo 50 miliona eura.

Na svjetskom nivou
Kompanija ArcelorMittal Zenica ponosni je član ArcelorMittal Grupe i u okviru nje primjenjuje ključne vrijednosti: ODRŽIVOST, KVALITET i LIDERSTVO.

Održivost
Naša posvećenost svijetu oko nas prevazilazi finansijski aspekat poslovanja i uključuje ljude u koje ulažemo, zajednice koje podržavamo i svijet u kom poslujemo. Ovaj dugoročni pristup je u biti naše poslovne filozofije.

Kvalitet
Posmatramo čelik izvan sadašnjice kako bismo osmislili čelik budućnosti. Jer kvalitet koji dobijemo zavisi od kvaliteta ljudi, te se trudimo da privučemo i ulažemo u najkvalitetnije kadrove koji će ponuditi vrhunsku uslugu našim kupcima.

Liderstvo
Mi smo vizionari koji svakodnevno kreiraju mogućnosti za napredak. Ovaj preduzetnički duh nas je doveo do vodeće pozicije u industriji čelika. Sada, mi idemo izvan granica onog što svijet očekuje od čelika.

Direktor:
Nikhil Mehta
Tel:
+387 32 467 045
Fax:
+387 32 467 026
Website:
ArcelorMittal Zenica
Adresa:
Bulevar Kralja Tvrtka I br.17, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital