Bosna i Hercegovina: CLDP održao radionicu o međunarodnim ugovorima o prodaji

26. Septembra 2017by ficba

Od 20. do 21. rujna, Commercial Law Development Program (CLDP) je u suradnji sa Centrima za sudsku i tužiteljsku obuku Republike Srpske (RS) i Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), održao radionicu o izvršenju međunarodnih ugovora o prodaji u Doboju, BiH. Sudionici radionice su bili 25 sudaca iz RS i FBiH.

Radionica je imala za cilj povećati sposobnost sudaca da učinkovito presuđuju međunarodne komercijalne sporove. Viši američki okružni sudac Jed Rakoff iz Južnog okruga New Yorka i profesor Peter Winship sa Pravnog fakulteta Dedman na Southern Methodist University raspravljali su o pitanjima u rješavanju prekograničnih sporova kao što su priznavanje prava izbora zakona i sukoba zakona i primjenu međunarodnih ugovora i konvencija.

Radionica je također imala namjeru podići svijest sudionika o arbitraži i drugim sredstvima alternativnog rješavanja sporova. Na radionici su predstavljene prezentacije o alternativnom rješavanju sporova predstavnika Vanjskotrgovinske komore BiH i Vijeća stranih investitora BiH, a suci su sudjelovali u interaktivnoj studiji slučaja o izvršenju arbitražnih odluka. Oslanjajući se na obuku CLDP-a o presuđivanju stečajnih postupaka u lipnju 2017., ovaj događaj dio je niza radionica namijenjenih izgradnji kapaciteta pravosuđa u BiH za rješavanje komercijalnih slučajeva. Ovakav povećani kapacitet donijet će predvidljive i jedinstvene odluke potrebne za privlačenje stranih investicija i poticanje poduzetništva, te unaprijediti poslovni ambijent za američke tvrtke koje žele poslovati u BiH.

Foto galerija

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital