Bosch Smart Solutions Conference 2016

18. Novembra 2016by ficba

Tvrtka Bosch, jedna od vodećih svjetskih kompanija na području tehnologije i povezanih usluga, organizira regionalnu konferenciju “Bosch Smart Solutions” (“Bosch pametna rješenja”) u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u srijedu, 30. studenog 2016. s početkom u 9:30. Konferencija će okupiti Bosch partnere i predstavnike relevantnih institucija i organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine i osigurati platformu za izmjenu znanja i iskustava na području naprednih tehnologija.Zanimljiv koncept konferencije ponuditi će pametna rješenja za unapređenje kvalitete života stanovništva u gradovima, predložiti kreativna rješenja u turizmu ali i pokazati kako moderna industrija može biti jednostavno povezana i automatizirana.

Tri su glavne teme konferencije: pametni gradovi, pametni turizam i industrija 4.0.

Smart City

Bosch radi na povećanju inteligencije čitavog grada. Danas gotovo četiri milijarde ljudi živi u gradovima širom svijeta. Do 2050. godine, ova brojka će doseći gotovo 6,5 milijardi. Pametni, povezani gradovi nude potencijal pružanja bolje kvalitete života svim ljudima. Monako već godinama koristi Boschevu tehnologiju za digitalnu povezanost, koristeći tehnološki potencijal interneta stvari i usluga i inicijalno se fokusira na mobilnost. Gradska infrastruktura i javne usluge – kao što su autobusne mreže, upravljanje parkiranjem, sakupljanje papira i otpada i informacije o radovima na cesti virtualno su povezane, što omogućava građanima Monaka dobivanje informacija u stvarnom vremenu.

Industry 4.0

U svijetu povezane industrije, poznatom i kao Industrija 4.0, Bosch u prvom redu ima prednost od praktičnog iskustva zbog njezine primjene u svojih otprilike 250 postrojenja. Svoja stečena i razvijena iskustva, Bosch pretvara u usluge za druge. Jedna od njih je Production Performance Manager, upravitelj učinkom proizvodnje, koji služi za vizualizaciju podataka o proizvodnji u stvarnom vremenu i samostalno započinje postupke za održavanje. Bosch očekuje da će povezana industrija do 2020. uštedjeti ukupno jednu milijardu eura i stvoriti dodatnih milijardu eura prometa.

Turizam

Turizam je jedinstveni sustav ponude, proizvodnje i potrošnje. Kao jedna od najkompleksnijih djelatnosti, među prvima može profitirati od pametnih rješenja, i iskoristiti ih u izuzetno širokom opsegu. S jedne strane, pametna rješenja omogućavaju stalno proširenje, poboljšanje i sve precizniju individualizaciju usluga, te ciljani protok podataka. S druge strane, pametna rješenja omogućavaju sve veću djelotvornost korištenja resursa i procesa. U širem poslovnom okruženju, omogućavaju sve veći stupanj usklađenosti pratećih djelatnosti. Pitanje konkurentnosti je podignuto na višu razinu. Bosch je u svijetu implementirao uvjerljive odgovore.

 

Vrijeme:srijeda 30.11.2016. s početkom u 09:30 sati

Mjesto:Zagrebački velesajam, kongresna dvorana Gastro Globus (Avenija Dubrovnik 15, Zagreb)

Program:

 

Vrijeme Tema Predavač
08.45 – 09.30 Prijem sudionika  
09.30 – 10.00 Uvod Dr. Klaus Peter Fouquet
10.00 – 11.00 Pametni gradovi Paulo Ferreira
11.00 – 11.15 Stanka za kavu (predvorje)  
11.15 – 12.15 Industrija 4.0 Volker Schilling
12.15 – 12.30 Stanka za kavu (predvorje)  
12.30 – 13.30 Pametan turizam Dino Juriša
13.30 – 15.30 Ručak  

Napomena: svaki se okrugli stol sastoji od maksimalno 20 minuta uvodne prezentacije koju drži Boschev predstavnik i 25 minuta rasprave. Na konferenciji postoji opcija simultanog prijevoda za sudionike na tri jezika: hrvatski, engleski i slovenski.

 

Za besplatnu akreditaciju do22. studenog prijavite putem emailaOVDJE

Pozivnica vrijedi za 2 osobe.

Broj sudionika je ograničen.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital