VSI i dmb Consulting postali partner za češke izvoznike u Bosni i Hercegovini

17. Juna 2020by ficba

Kompanije iz Republike Češke u Bosni i Hercegovini moći će koristiti usluge firme dmb consulting i Vijeća stranih investitora u Bosni i Hercegovini (Foreign Investors Council), koji su postali češki partner za podršku ekonomskim aktivnostima u okviru novog programa PROPEA. Ova usluga je dio paketa pomoći Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke, najavljenog kao odgovor na pandemiju COVID-19.

Partner za podršku ekonomskih aktivnosti će češkim kompanijama pružati stručne usluge u vezi s ulaskom češke kompanije na lokalno tržište, razvojem njenih aktivnosti, pripremom investicije ili rješavanjem mogućih problema. Te usluge mogu uključivati, na primjer, izradu poslovnog plana, izradu pravne ili finansijske analize, podršku u stvaranju mreža dobavljača i kupaca ili promotivne i marketinške usluge.

Usluge koje partner pruža platit će Ambasada Republike Češke u Sarajevu u visini od 70%, a 30% češka kompanija koja je naručilac usluga. Cilj programa PROPEA je pružiti češkim kompanijama novi nivo podrške izvan okvira usluga koje obično pružaju Ambasada i agencija CzechTrade .

‘Bosna i Hercegovina nudi češkim kompanijama brojne mogućnosti, ali to je i tržište na kojem dobro poznavanje lokalnog okruženja igra veliku ulogu. Stručna podrška iskusnog lokalnog partnera, koju će češke kompanije moći koristiti, može na taj način značajno pridonijeti razvoju češko-bosanske ekonomske saradnje”, izjavila je ambasadorica ČR u Sarajevu Ivana Hlavsová.

“Skupa sa našim partnerom, Vijećem stranih investitora u Bosni i Hercegovini, ćemo demonstrirati češkoj poslovnoj zajednici da je Bosna i Hercegovina država u koju vrijedi ulagati, sa velikim brojem brzorastućih industrija i dinamičnom i kvalifikovanom radnom snagom. Radujemo se zajedničkoj saradnji”, izjavila je Dina Duraković, direktorica kompanije dmb consulting.
Češke kompanije koje žele koristiti usluge programa PROPEA mogu se direktno obratiti partneru za podršku ekonomskim aktivnostima u Bosni i Hercegovini, ili Ambasadi Republike Češke u Sarajevu.

Kompanija dmb consulting je članica Vijeća stranih investitora u BiH i firma za poslovno savjetovanje sa sjedištem u Sarajevu, koja pruža usluge razvoja poslovanja, uključujući pravno i finansijsko savjetovanje, PR i marketinške usluge stranim investitorima, pravnim subjektima i organizacijama u Bosni i Hercegovini. Stručnjaci za dmb consulting analiziraju, istražuju i nude inovativna rješenja za svoje klijente koji posluju u različitim industrijama, uključujući finansije, maloprodaju, automobilsku industriju, IT i farmaceutsku industriju. Kompanija dmb consulting također sarađuje s lokalnim vlastima i međunarodnim organizacijama na projektima usmjerenim na poboljšanje pravnog i poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital