Tvornica cementa Kakanj donirala aparat za hemodijalizu Domu zdravlja Kakanj

1. Jula 2013by ficba

U okviru manifestacije ‘Dan otvorenih vrata”, čiji je glavni cilj zbližavanje zaposlenih tvornice sa stanovništvom lokalne zajednice, Zehra Obralija, izvršni direktor za finansije i ekonomske poslove, uručila je donaciju od 50.000,00 KM direktoru JU Dom zdravlja Kakanj, Mirsadu Tursumu ‘Ovi su aparati za naše pacijente sredstvo za održavanje života. Imamo ih 26 koji svakodnevno odlaze na hemodijalizu u Zenicu i Visoko. Od porodičnih objekata, za neke pacijente, to je razdaljina i do stotinu kilometara u oba pravca. To je za njih veoma teško, i zato je ovaj korak Tvornice cementa, zaista ogroman, pruža veliko olakšanje za pacijente i naše osoblje. Zahvaljujem se Tvornici cementa Kakanj u ime svih radnika Doma zdravlja Kakanj, a posebno u ime pacijenata kojima ovaj aparat znači život,” izjavio je Tursum. ‘Kakanj je presretan što ima ovakvu tvornicu koja i u ovim teškim vremenima posluje veoma efikasno i koja je spremna pomoći svojim sugrađanima,” dodao je Tursum.
Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju, ovom prilikom je rekao ‘Ova donacija Domu zdravlja Kakanj zapravo je donacija svim građanima Kaknja. Naši sugrađani koji su bili primorani putovati u druge gradove svakih par dana radi hemodijalize zahvaljujući ovoj donaciji uskoro će biti pošteđeni svih tih dodatnih napora, te će tu medicinsku uslugu moći da obavljaju u svom gradu. Ovo je još jedan u nizu doprinosa Tvornice cementa Kakanj poboljšanju uslova u lokalnoj zajednici.”
Načelnik opštine Kakanj, Nermin Mandra, također je prisustvovao Danu otvorenih vrata: ‘Tvornica cementa Kakanj nije samo jedan od temelja privrednog razvoja opštine Kakanj, ona je jedan od značajnih nosilaca sveukupnog društvenog života u Kaknju,” izjavio je Mandra. ‘Ovo je prilika da im se zahvalim na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja donosi mnogo pozitivnog duha, koja uveseljava
djecu i mlade Kaknja, i, naravno, da im zahvalim na ovoj vrlo vrijednoj donaciji u ime svih građana opštine Kakanj jer imaju osjećaj za potrebe onih koji su vrlo često zanemareni,” dodao je načelnik Kaknja.
Tvornica cementa Kakanj ove subote, 29.06, je po dvanaesti put tradicionalno otvorila svoja vrata građanima Kaknja i drugim posjetiocima u okviru manifestacije ‘Dan otvorenih vrata”. Kroz ovu manifestaciju Tvornica cementa Kakanj nastoji se što više približiti svojim sugrađanima i drugim posjetiteljima uz bogat dječji, zabavni i sportski program. Kao dio programa održivog razvoja, ova manifestacija daje priliku svima da posjete tvornicu i da se druže i upoznaju sa njenim zaposlenicima.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital