NAJAVA DOGAĐAJA: Festival “Power Of Sustainability 2023”: Izgradnja održive budućnosti Zapadnog Balkana

11. Septembra 2023by ficba

Foreign Investors Council (Vijeće stranih investitora) u Bosni i Hercegovini i Tehnološki park “Intera” uz podršku Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sa zadovoljstvom najavljuju poslovni skup pod nazivom FESTIVAL “POWER OF SUSTAINABILITY 2023” koji će se održati u Mostaru u periodu 21. i 22. septembra 2023. godine.

 

Ovaj prestižni događaj ima za cilj promovisati održivi razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i poslovno umrežavanje u regiji Zapadnog Balkana. Pod temom “Izgradnja održive budućnosti Zapadnog Balkana”, Festival će okupiti značajne govornike, stručnjake i predstavnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

 

Očekuje se da će dvodnevna konferencija pružiti plodno tlo za dijalog između poslovnog sektora, politike, međunarodnih organizacija te poslovnih udruženja i komora. Paneli, prezentacije i radionice će se fokusirati na ključne tematske oblasti:

  • Ulaganja u zelenu energiju: Osvrt na solarnu energiju, energiju vjetra i geotermalne izvore kao ključne faktore za održiv energetski razvoj.
  • Cirkularna ekonomija: Fokus na upravljanje otpadom, energetskom iskorištavanju i obnovi prirodnih resursa kroz inovativne pristupe.
  • E-mobilnost: Razmatranje dekarbonizacije transportnog sektora i njenog doprinosa čistijoj, zdravijoj i pristupačnijoj budućnosti.
  • Održivost u turizmu: Isticanje ekoloških, ekonomskih i socio-kulturnih aspekata održivog razvoja turizma.

 

,,Cilj nam je da kroz ovaj dvodnevni događaj na istom mjestu okupimo predstavnike investitora, ključnih aktera iz oblasti energetike i zaštite okoliša iz javnog i privatnog sektora, međunarodnih organizacija i poslovnog svijeta iz regije. Region je još uvijek na samom početku ulaganja u održivo poslovanje i vjerujemo da će razmjena iskustava i ideja potaći investicije u zelenu tehnologiju i ekološki osvještene projekte, pružajući tako mogućnost stranim investitorima i lokalnim kompanijama da svoje poslovanje učine održivijim i budu u koraku sa svijetom’’ – ističu organizatori.

 

Registracija i učešće na događaju su besplatni, a prijaviti se mogu svi predstavnici kompanija, vlade i nevladinog sektora koji žele saznati više o održivom poslovanju i stvoriti nove regionalne kontakte. Formular za registraciju možete pronaći OVDJE, a više o programu saznajte na OVOM linku.

Kontakt za medije:
Sanja Miovčić, Izvršna direktorica Vijeća stranih investitora BiH
066 192 007; info@fic.ba

___________________

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital