YTONG BH d.o.o.

YTONG BH d.o.o.
 
Osnovne informacije

Velika međunarodna kompanija iz Njemačke Xella International postala je 2008. godine većinski vlasnik preduzeća Siporex d.d. iz Tuzle. Xella BH d.o.o. od 2009. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod robnom markom YTONG. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prodaja je organizovana prema zapadnom sistemu, tako da su prodajne regije, spoljni predstavnici, magacini, nabavka i sve ostalo podređeni ciljanom povećanju produktivnosti i prodaje, i uspješnom strateškom pozicioniranju na tržištu. Ono što je jako važno je da je tehnologija Xella-e u Bosni i Hercegovini istovjetna onoj u Njemačkoj – sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za bosansko-hercegovačko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema njemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na recimo, francuske ili druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certificiranjem od strane vodećih Instituta za ispitivanje kvaliteta proizvoda u zemlji i inostranstvu. YTONG robna marka postaje prepoznatljiv brand na svim tržištima naše regije.

Direktor:
Emir Kadrić
Tel:
+387 35 308 248
Fax:
+387 35 308 219
Website:
Ytong
Adresa:
Nikole Tesle 3, 75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital