Wpd Adria d.o.o

WPD Adria d.o.o
 
Osnovne informacije

Wpd Adria regionalna je podružnica njemačkog wpd-a, jednog od predvodnika u korištenju obnovljivih izvora energije te najvećeg on-shore developera vjetroparkova u Njemačkoj. Kompanija osnovana 1996. trenutno posluje u 25 zemalja, a zapošljava više od 2000 stručnjaka. Wpd Adria je do sada u Hrvatskoj uspješno realizirala projekte četiri vjetroelektrane –  Trtar Krtolin, Orlice, Katuni i Ponikve, u ukupnosti instalirane snage od gotovo 100 MW.

Kompanija neprestano istražuje nove potencijalne lokacije kako u Hrvatskoj tako i u zemljama šireg okruženja što uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju. U Bosni i Hercegovini aktivni su projekti Vjetroelektrane Velja Međa u Općini Ravno i projektni sustav Livno – Glamoč – Grahovo koji bi bio najveći vjetro-park u Europi. Osim vjetroelektrana istražuje se i mogućnost ostvarivanja hibridnih projekata u kojima bi se maksimizirala energija vjetra i sunca ili vjetra i vode. Realiziranje takvih projekata dugoročno doprinosi jedincima lokalne samouprave, elektroenergetskom sustavu te povećanju udjela proizvodnje iz OIE.

Wpd svojim projektima potiče održivi razvoj zajednice u kojoj djeluje, što se posebno ostvaruje donacijama usmjerenim djeci i mladima, očuvanju prirodne i kulturne baštine, te razvoju organske poljoprivrede.

Kroz svoj rad i ulaganje u iskorištavanje obnovljivih izvora energije, wpd Adria želi doprinijeti očuvanju okoliša, gospodarskom razvoju regije u kojoj djeluje. Također se želi doprinijeti smanjenju ugljičnog otiska, smanjenju ovisnosti o fosilnim gorivima i osigurati čistu energiju koja će biti temelj održivom razvoju.

Direktor:
Zoran Obradović
Tel:
+385 20 356 842
Fax:
+385 20 356 842
Website:
WPD Adria
Adresa:
Dr. Ante Starčevića 45, 20 000 Dubrovnik, Hrvatska
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital