Privredni sajam “Čelinac 2016”

8. Septembra 2016by ficba

V. Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma ‘Čelinac 2016” pod sloganom “Unaprijedimo privredu” održat će se 16. i 17. septembra 2016. godine u Čelincu.

Čelinački sajam privrede od osnivanja bilježi konstantan rast izlagača iz svih privrednih oblasti a namjera organizatora je da se sajam u narednim godinama specijalizuje na izlagače iz oblasti:

  1. električne energije (kogeneracija, obnovljivi izvori energije,energetska efikasnost i rudarstvo).
  2. građevinarstvo (materijali i konstrukcije za građenje i izvođači radova)
  3. poljoprivreda (kooperantska poljoprivredna proizvodnja)

Izlagači će biti raspoređeni u Sportskoj dvorani u Čelincu na bruto površini cca 1.000 kvadratnih metara i na otvorenom prostoru (sajamski šatori) bruto površine cca. 600 kvadratnih metara. Na prošlogodišnjem sajmu nastupilo je više od 150 izlagača i predstavljene su  firme iz četiri zemlje regiona. Vlada Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH su tradicionalni pokrovitelji, a Sajam ima podršku Agencije za promociju stranih investicija u BiH (FIPA), Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske (RARS), Privredne komore Republike Srpske (PKRS), Turističke organizacije RS i mnogih udruženja i akademskih institucija iz zemlje i regiona. Centralne teme Sajma za 2016. godinu su Investicioni projekti energetskog sektora i sektora rudarstva, kao i Zelene investicije, regionalni energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija celog regiona, saradnja po modelu JPP (javno privatno partnerstvo). Obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata i ESCO ugovori, biće aktuelne sajamske teme. Na Sajmu će se prvi put predstaviti i Rudarstvo kao potpuno novo mjesto sajamskog okupljanja ove privredne grane od važnosti za BiH i region.

Imajući u vidu da su krajem prošle i početkom ove godine najavljene značajne investicije u energetski sektor i da su sprovedene mjere pune liberalizacije elektroenergetskog tržišta u Republici Srpskoj, te imajući u vidu visok investicioni i razvojni potencijal energetike i rudarstva u BiH i regionu, ‘ČELINAČKI SAJAM PRIVREDE 2016” dobija na značaju i aktuelnosti. Imajući u vidu izuzetnu važnost i veliki ekonomski potencijal konvencionalnih i obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva, sajamske dane energetike i rudarstva vidimo kao jedinstvenu priliku da se na jednom mestu, kroz interakciju svih subjekata sistema energetike i rudarstva, institucija, proizvođača, distributera, investitora, lokalne samouprave, finansijskih institucija i stručne javnosti  zajednički sagledaju potencijali i smjernice daljeg razvoja ove dinamične privredne oblasti od koje se, po procjenama stručne javnosti, očekuje jedna od važnijih uloga u izlasku iz ekonomske krize. Paralelno sa ovim sajmom održaće se sajam poljoprivrede na kome će se izlagači tj.  poljoprivredni proizvođači i lokalne zajednice upoznati sa trenutni projektima i dostupnim sredstvima za razvoj agrara i poljoprivrede kao grane privrede uopšte.

Predviđeni su i aktuelni stručni prateći i konferencijski programi, uz mogućnost učešća izlagača za koje smo značajno unapredili i paket promocije. Poslovni profili svih izlagača na B2B portalu biće dostupni za pregled svim posjetiocima veb sajta sajma čime se obezbeđuje besplatna promocija izlagača ali i besplatno zakazivanje B2B sastanaka sa registrovanim poslovnim posjetiocima. Poslovni susreti predviđeni su za privrednike iz cijelog regona.

Upoznajte se sa uslovima izlaganja na ČELINAČKOM SAJMU PRIVREDE 2016. na www.racelinac.com. Za sve dodatne informacije, možete se obratiti projektnom timu sajma na e-mail adresu: sajam@racelinac.com  kao i na telefone: +387 51 555-317, +387 66 237-788.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital