Održana IFTDO konferencija u Sarajevu

9. Jula 2019by ficba

U Sarajevu je od 24. do 26. juna 2019. godine organizovana prestižna 48. Svjetska konferencija i izložba (IFTDO | HRD – Human Resource Development World Conference and Exhibition), koju organizira jedna od članica VSI, kompanija Origin Europe, vodeće globalne kompanije u razvoju ljudskih potencijala, stručnom planiranju, upravljanju i organiziranju događaja.

IFTDO je svjetska multinacionalna i multikulturalna federacija organizacija za obuku i razvoj, osnovana u Ženevi, 1972. godine sa ciljem da razvije i održi svjetsku mrežu organizacija posvećenih identifikaciji, razvoju i prijenosu znanja, vještina i tehnologije kako bi se poboljšao osobni rast, ljudski učinak, produktivnost i održivi razvoj. Svake godine IFTDO održava svjetsku konferenciju u suradnji s punopravnim članom IFTDO-a, a ove godine zo je kompanija Origin Europe. Tijekom dugogodišnje i prestižne povijesti IFTDO-a i od osnivanja ukupno 47 svjetskih konferencija održano je u različitim dijelovima svijeta, ove godine održana je u Sarajevu.

Tema ovogodišnje konferencije bila je razvoj ljudskih resursa u doba digitalne transformacije (Human Resource Development the Digital Transformation Era – Empowering Future Leaders). Konferencija je učesnicima ponudila mogućnost razmjene znanja i iskustava s međunarodnim predavačima i delegatima, umrežavanje s organizacijama za ljudske resurse i stručnjacima širom svijeta. Ovogodišnja konferencija stavila je akcenat na ozbiljnost digitalnog uticaja na poslovanje, koji je doveo do evolucije u ponašanju ljudskih resursa i procesa razvoja te transformirao način na koji uposlenici rade zajedno, te doprinijela stvaranju idealne platforme za razmjenu najboljih poslovnih praksi, ali i za umrežavanje sa ključnim stručnjacima sa područja Zapadnog Balkana i drugih država svijeta.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital