Održan sastanak Upravnog odbora VSI

22. Decembra 2020by ficba

Upravni odbor Vijeća stranih investitora BiH održao je 22. oktobra 2020. godine, online putem, posljednji sastanak u ovoj godini. Na sastanku je diskutovano o operativnim aktivnostima izvršnog ureda VSI, aktuelnim temama u vezi novonastale situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, javnom objavljivanju novog izdanja ‘Bijele knjige’ i ‘FIC Business Barometer’, kao i o planovima za narednu godinu.
Predsjednik VSI, Branimir Muidža obavijestio je članove Upravnog odbora o sudjelovanju i aktivnostima VSI u rješavanju pitanja vezanog za Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u FBiH namijenjenom rješavanju ekonomskih posljedica krize s koronom, gdje su pojedine članice VSI bile izložene diskriminirajućem tretmanu zbog činjenice da su njihovi direktori strani državljani koji nemaju stalno mjesto boravka u BiH.
Članovi Upravnog odbora su diskutovali i o načinu predstavljanja novog izdanja ‘Bijele knjige’ koja je već godinu dana spremna za javno objavljivanje, ali situacija sa koronavirusom je odgodila njezino javno predstavljanje. Upravni odbor je odlučio da se javno predstavljanje nove Bijele knjige, zbog situacije s koronavirusom, organizira kao online događaj krajem veljače 2021. godine.
Predsjednik VSI također je obavijestio članove uprave da će novo istraživanje ‘FIC Business Barometer 2020’ biti spremno do kraja siječnja 2021., a kojim će biti obuhvaćene gotovo sve članice VSI. Novo istraživanje će se baviti svim glavnim pitanjima u bh. ekonomiji, posebno relevantnim za strane investitore, a sadržavat će i vrlo zanimljive podatke za vlade i medije. Predsjednik Muidža spomenuo je da će ovaj događaj najvjerojatnije biti organiziran također putem interneta krajem marta 2021. godine, o čemu su se članovi Upravnog odbora složili.

https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital