Philip Morris BH d.o.o. Sarajevo

Philip Morris BH d.o.o. Sarajevo
 
Osnovne informacije

Philip Morris International Inc (PMI) je vodeća međunarodna duhanska kompanija, sa šest svjetskih top 15 brandova, uključujući Marlboro, svjetski najprodavaniji brend cigareta. Naši međunarodni i lokalni brendovi se prodaju na više od 180 tržišta. PMI posjeduje industrijski najveći i najraznovrsniji portfolio brendova, na čelu s Marlboro, svjetskim broj jedan brendom i L & M, trećim najpopularnijim svjetskim brendom. U 2014. godini, PMI je držao 15,6% procijenjenog udjela u ukupnom svjetskom tržištu cigareta izvan Sjedinjenih Američkih Država, odnosno 28,6% isključujući Narodnu Republiku Kinu i Sjedinjene Američke Države. PMI ostali vodeći svjetski brendovi su Bond Street, Parlament, Philip Morris, Chesterfield i Lark. Naši ciljevi su pružanje visoko kvalitetnih i inovativnih proizvoda odraslim pušačima, generiranje vrhunskog povrata ulaganja dioničarima, te reduciranje štete uzrokovane pušenjem, a sve to tijekom održivog i integrativnog poslovanja.

Naši zaposlenici su jedan od naših najvećih prednosti i ključ uspjeha naše kompanije. Naša raznolika globalna radna snaga koja broji više od 82.000 zaposlenih, u proizvodnim i prodajnim objektima širom svijeta, govori više od 80 jezika, a dolazi iz svih krajeva svijeta. U februaru 2015. PMI je certificiran kao Najbolji Poslodavac Evrope već treću godinu za redom i priznat kao vodeći poslodavac u 15 evropskih zemalja. Gdje god proizvodimo, primjenjujemo iste zahtjevne standarde kako bi osigurali vrhunsku kvalitetu koju konzumenti naših brendova i očekuju. Cilj nam je smanjiti štete uzrokovane pušenjem podržavajući učinkovite utemeljene regulacije duhanskih proizvoda, te ulaganje u razvoj proizvoda s potencijalom za smanjenje rizika od bolesti povezanih sa konzumiranjem duhana.

Zalažemo se za poslovanje sa integritetom i fokusirani smo na dugoročno održivi rast. PMI primjenjuje visoke standarde svugdje gdje posluje i postavlja jasne i mjerljive ciljeve koji nam pomažu smanjiti štetan utjecaj na okoliš. Također podržavamo zajednice u kojima naši zaposlenici žive i rade, kao i zajednice gdje se nalaze izvori naših duhanskih sirovina. Philip Morris ima dugu i uspješnu tradiciju u Bosni i Hercegovini, te unatoč izazovima naše poslovanje raste dok pružamo konzumentima cigarete i duhan najveće kvalitete sa stalnim inovacijama naših proizvoda.

Direktor:
Srđan Lazović
Tel:
+387 33 774 100
Fax:
+387 33 774 107
Website:
Philip Morris
Adresa:
Trg solidarnosti 2a, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital