Nelt d.o.o.

Nelt d.o.o.
 
Osnovne informacije

Nelt, na tržištu Bosne i Hercegovine, posluje od 2006. godine. Pored sjedišta u Istočnom Sarajevu, postoje regionalni distributivni centri u Banjaluci i Bijeljini, kao i cross dock u Mostaru. Kompanija zapošljava 340 ljudi. Dio je Nelt Grupe koja posluje na 8 tržišta Jugoistočne Evrope i Podsaharske Afrike.

Zahvaljujući stalnom unapređivanju kvaliteta i širenju asortimana usluga, kao i ulaganju u razvoj zaposlenih, Nelt d.o.o. je danas jedna od vodećih kompanija na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja pruža usluge visokog kvaliteta u oblasti distribucije, logistike i marketinga trudeći se da postigne maksimalnu efikasnost i efektivnost u poslovanju.

Neltovu postojeću infrastrukturu u Bosni i Hercegovini čini 2.000 m2 kancelarijskog i 7.500 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu.

Neltovu flotu čini 50 dostavnih vozila. Efikasnost dostave omogućena je zahvaljujući primjenjenim tehnološkim sistemima ERP- SAP, TMS-Sky Track, WMS- GOLD koji su međusobno povezani i zajedno daju optimalna rješenja u realizaciji logističkih zadataka. Mjesečno se na teritoriji cijele BiH obavi više od 20.000 isporuka.

Pored skladištenja, skladišne manipulacije i dostave, Neltov sistem integrisanih logističkih usluga čine i usluge međunarodnog transporta i carinjenja.

Benefiti koje Neltovi klijenti dobijaju korištenjem ovog sistema su smanjivanje rizika i manji troškovi, fleksibilnost reagovanja na eventualne promjene na tržištu, fokus na svoj osnovni biznis. Omogućeno je međusobno povezivanje sistema klijent – provajder, čime se obavlja elektronska razmjena podataka, naloga, izveštavanja.

Nelt d.o.o., u distributivnom poslu, sarađuje sa kompanijama Arla, Bambi, Mondelez, Neoplanta, BIC, Japan Tobacco International, Jacobs Douwe Egberts, SC Johnson, Sony, HELT, Karelia, Kent, ZLD, Philips, Bosnaplod, TDR.

U domenu logistike, klijenti su Bosnaplod, Lactalis, R&S, Atom, Jami, Lukas Nakic, Fratello, Bonita, JTI, Hepok, Telrad, Calsberg, Alf-Om.

Izvršni direktor:
Goran Cerovina
Tel:
+387 57 318 965
Website:
Nelt
Adresa:
Aerodromska bb, 71 123 Istočno Sarajevo, Bosna i Hercegovina
https://fic.ba/wp-content/uploads/2021/01/fic_logo.png
Kontakt

Copyright © Vijeće stranih investitora 2021. All rights reserved. Development by: Lilium Digital